Australian korkein oikeus vapautti katolisen kardinaalin seksuaali­rikos­syytteistä - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Rikosepäilyt

Australian korkein oikeus vapautti katolisen kardinaalin seksuaali­rikos­syytteistä

Kyseessä oli korkea-arvoisin roomalaiskatolisen kirkon pappi, jota on epäilty seksuaalirikoksista.

Vatikaanin talousjohtaja ja kardinaali George Pell poistui oikeusistunnosta Melbournessa toukokuussa 2018. Kuva: William West

Julkaistu: 7.4. 11:16

Australian korkein oikeus vapautti tiistaina Vatikaanissa työskennelleen kardinaali George Pellin seksuaalirikossyytteistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Tapaus on merkittävä, sillä kyseessä oli seksuaalirikossyyte tähän mennessä korkea-arvoisinta roomalaiskatolisen kirkon pappia vastaan.

Syytteiden mukaan Pell olisi häirinnyt seksuaalisesti kahta teini-ikäistä kuoropoikaa 1990-luvulla. Oikeuden päätöksen jälkeen 78-vuotias kardinaali vapautuu vankilasta.

Korkeimman oikeuden seitsemän tuomaria olivat yksimielisesti sitä mieltä, että alempien oikeusistuinten tuomareiden ”olisi pitänyt epäillä” väitteitä Pellin syyllistymisestä rikoksiin.

Pell on vakuuttanut syyttömyyttään koko prosessin ajan. Häntä ei voida asettaa enää syytteeseen samoista epäilyistä.

Vuosi sitten Pell tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen kuoropoikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä Pyhän Patrikin katedraalissa Melbournessa 1990-luvulla.

Paavi Franciscus nimitti Pellin Vatikaanin taloudenhoitajaksi 2014. Hän on luvannut kommentoida tapausta vasta sen jälkeen kun se on käsitelty kaikissa oikeuselimissä.

Paavi Franciscus poistaa seksuaalisista hyväksikäyttö­tapauksista ”paavillisen salauksen”

Kardinaalille kuusi vuotta vankeutta kuoropoikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä Australiassa

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat