5g-verkkoja pelkäävät salaliitto­teoreetikot ryhtyivät polttamaan tukiasemia Britanniassa ja Hollannissa, Facebook suitsii yllytystä

5g-teknologian ja koronaviruksen leviämisen väliseen yhteyteen uskovat ihmiset ovat sabotoineet tukiasemia ja uhkailleet verkkojen asentajia. Uuden teknologian vastainen liikehdintä on levinnyt jopa 30 maahan, myös Suomeen.

Sparkhillssa Britannian Birminghamissa sijaitseva tukiasema on yksi vahingonteon kohteiksi joutuneista. Kuva on otettu 6. huhtikuuta.

13.4.2020 12:28 | Päivitetty 15.4.2020 16:50

Britanniaa ja Hollantia vaivaavat langattomien verkkojen tukiasemien tuhopoltot ovat saaneet Facebookin reagoimaan ja suitsimaan sabotaasiin kannustavia salaliitto­teoreetikkoja.

Uuden sukupolven 5g-verkkojen tukiasemia on sytytetty huhtikuussa ainakin Birminghamissa, Liverpoolissa ja Merseysidessa sijaitsevassa Mellingissä. Asiasta on kertonut esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC. Brittilehti The Guardianin mukaan sabotoituja mastoja saattoi jo 6. huhtikuuta olla kaksikymmentä, ja lauantaina The New York Times kertoi kolmestakymmenestä tapauksesta. Lisäksi kymmeniä tukiasemien asentajia ja huoltohenkilökuntaan kuuluvia on häiritty ja uhkailtu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat