Kiina, Britannia, Ranska ja USA sopivat kansainvälisestä tulitauosta koronaviruksen takia: Suostuuko Venäjän Putin? - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|YK

Kiina, Britannia, Ranska ja USA sopivat kansainvälisestä tulitauosta koronaviruksen takia: Suostuuko Venäjän Putin?

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet yrittävät käyttää arvovaltaansa pysyvän tulitauon hyväksi. Viidestä jäsenestä neljä on mukana. Ranskan presidentti Emmanuel Macron uskoi, että myös Venäjän presidentti Vladimir Putin suostuu aloitteeseen.

Ranskan Emmanuel Macron (vas.), Yhdysvaltojen Donald Trump, Britannian Boris Johnson, Kiinan Xi Jinping ja Venäjän Vladimir Putin.

Julkaistu: 15.4. 9:07

YK:n turvallisuusneuvoston pysyvät jäsenet ovat sopimassa kansainvälisestä tulitauosta koronaviruspandemian takia. Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että ainakin kolme viidestä pysyvästä jäsenestä on sitoutunut asiaan.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres vaati sotimisen lopettamista kaikkialla maailmassa maaliskuun 23. päivä. Asiasta kertovan uutistoimisto Reutersin mukaan Guterres varoitti että sotaa käyvät valtiot ovat koronaviruspandemian johdosta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa, sillä monesti niiden terveydenhuollon järjestelmät ovat romahtaneet ja jäljellä olevat lääkärit ja hoitajat ovat myöskin sotatoimien maalitauluina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat