Lääkärit ennustivat iäkkäälle espanjalaiselle muutamaa tuntia elinaikaa: Poika odotti samassa huoneessa 34 päivää, sitten he lähtivät sairaalasta yhdessä - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Koronavirus

Lääkärit ennustivat iäkkäälle espanjalaiselle muutamaa tuntia elinaikaa: Poika odotti samassa huoneessa 34 päivää, sitten he lähtivät sairaalasta yhdessä

Miltei puolet Espanjan vahvistetuista koronaviruspotilaista on jo parantunut.

Julkaistu: 29.4. 20:01

Sairaalan henkilökunta antoi espanjalaiselle Juan Antonio Martínezille poikkeusluvan jäädä isänsä Regino Martínezin vuoteen viereen, vaikka tällä oli koronavirustartunta. Viruksen aiheuttama tauti oli heikentänyt seitsemänkymppistä isää niin pahasti, että lääkärit ennustivat hänelle enää kolmea tai neljää tuntia elinaikaa.

”Sellaisissa tapauksissa sallimme läheisen sukulaisen jäädä potilaan seuraksi”, madridilaisen sairaalan edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Isä ja suojavarusteisiin pukeutunut poika päätyivät viettämään yhdessä peräti 34 päivää. Viime viikonloppuna he poistuivat sairaalasta yhdessä terveinä.

Cosladan kaupungissa Madridin itsehallintoalueella sattuneesta tapauksesta kertoi ensin espanjalaisradio Cadena Ser. Henaresin sairaala tiedotti tapauksesta keskiviikkona.

Sairaala tarjosi Juan Antonio Martínezille samaa ruokaa kuin potilaille. Välillä häntä kiellettiinkin poistumasta, koska hänen epäiltiin saaneen tartunnan, mutta sen jälkeen negatiivinen testituloskaan ei saanut häntä lähtemään, kertoi AFP.

”Tämä aika sai meidät tuntemaan toisemme entistä paremmin”, Juan Antonio Martínez sanoi Cadena Serille.

Espanjassa oli vahvistettu keskiviikkoon mennessä 24 275 koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Madridin alueella oli todettu niistä 8 105, enemmän kuin yhdelläkään muulla Espanjan 17 itsehallintoalueella.

Epidemia on hieman hellittänyt Espanjassa, sillä päivittäinen uhriluku on hiipunut kuukauden takaisesta lähes tuhannesta noin 300:aan.

Espanjassa lähes 240 000 on saanut vahvistetusti koronavirustartunnan, mutta heistä jo lähes 110 000 on jo parantunut. Keskiviikkona viranomaiset kertoivat AFP:n mukaan, että vuorokauden aikana oli parantunut enemmän potilaita kuin kertaakaan aiemmin samassa ajassa.

Espanjan hallitus on alkanut hiljalleen purkaa rajoituksia, jotka se määräsi maaliskuun puolivälissä viruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Koronavirus|Kädet täyttyivät töistä espanjalaisessa pikkukunnassa, joka tunnetaan ruumis­arkuistaan – Aiemmin arkkuja tilattiin Kiinasta, mutta ei enää

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat