Akvaarion ankeriaat alkavat unohtaa ihmiset, ja Japanissa ratkaisuksi keksittiin videofestivaali - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Eläimet

Akvaarion ankeriaat alkavat unohtaa ihmiset, ja Japanissa ratkaisuksi keksittiin videofestivaali

Tokiolaisen akvaarion ankeriaat ovat nähneet korona-aikana niin vähän ihmisiä, että ne ovat alkaneet säikkyä jo hoitajiaankin.

Tokiolaisessa akvaariossa toivotaan ihmisten ottavan ankeriaisiin yhteyttä.

Julkaistu: 2.5. 13:18

Vaikka akvaariossa asuvat vedenelävät näyttävät viis välittävän ihmisistä, katsojilla on niille ilmeisesti kuitenkin merkitystä. Tämä on todettu Japanissa tokiolaisessa Sumidan akvaariossa, jonka ankeriaat vaikuttavat koronaviruksen aikana miltei unohtaneen, miltä ihmiset näyttävät.

Vieraantuminen on The Guardian -brittilehden mukaan ongelma, koska akvaarion arka ankeriaslaji lymyilee mielellään hiekan alla. Jos nämä heteroconger hassi -lajin eläimet alkavat säikkyä ihmisiä, ne eivät enää näyttäydy maksaville katsojille.

Tavallisesti täplikkäät ankeriaat näkevät ihmissilmiä miltei aina hiekasta kurkistaessaan, mutta nyt tilanne on toinen.

”Ne eivät näe muita ihmisiä kuin hoitajansa ja ovat alkaneet unohtaa ihmiset”, akvaario kirjoitti Twitter-tilillään kuluneella viikolla.

Heteroconger hassi -ankeriaat kurkkivat hiekasta kuin kasvit.

Tilanne on mennyt The Guardianin mukaan niin vakavaksi, että ankeriaat piiloutuvat hiekkaan silloinkin, kun hoitajat sattuvat kulkemaan niiden ohitse. Aikansa asiaa mietittyään hoitajat päättivät järjestää eräänlaisen vilkuta ankeriaalle -festivaalin.

”Tämä on hätähuuto”, akvaario kirjoitti. ”Voisitko näyttää ankeriaille kasvosi?”

Tapahtuma alkaa sunnuntaina, ja ihmisten toivotaan sen aikana soittavan ankeriaille Facetime-puhelun iPhonella tai iPadilla. Android-puhelimet eivät tähän yhteydenpitoon sovellu.

Tärkeintä on näyttää kasvot. Soittajien kuvat ja vilkutukset näkyvät ankeriaille viideltä taulutietokoneen ruudulta. Rauhallinen juttelukin on sallittua, mutta huutaminen saattaa ajaa eläimet piiloon, akvaario opastaa.

Perjantaina otetussa kuvassa näkyy ankeriaiden katseltavaksi aseteltuja tabletteja.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat