HS lähettää uuden kirjeenvaihtajan Tukholmaan: ”Ruotsi on koronan seurannan kannalta ehkä maailman kiinnostavin maa” - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Kirjeenvaihtajat

HS lähettää uuden kirjeenvaihtajan Tukholmaan: ”Ruotsi on koronan seurannan kannalta ehkä maailman kiinnostavin maa”

Pohjoismaita seuraavaksi kirjeenvaihtajaksi on valittu Jussi Sippola.

Jussi Sippola

Julkaistu: 8.5. 13:18

Helsingin Sanomien uudeksi Tukholman-kirjeenvaihtajaksi on nimitetty Jussi Sippola, 33.

Sippola aloittaa tehtävässä 1.8.2020, kun nykyisen kirjeenvaihtajan Petja Pellin kausi päättyy.

Tukholman-kirjeenvaihtajan seuranta-alueena on paitsi Ruotsi, myös laajemmin kaikki Pohjoismaat.

Jussi Sippola on Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksen uutistuottaja. Hän on työskennellyt useissa HS:n toimituksissa sekä toiminut yhtenä käsikirjoittajana satiiriohjelma Uutisraportissa.

Sippola on työskennellyt lisäksi MTV:n uutisissa ja Länsiväylä-lehdessä sekä vapaana toimittajana Australiassa ja Yhdysvalloissa. Hän on kääntänyt suomeksi Elon Muskin elämäkerran ja kirjoittanut tietokirjan Ideoiden Suomi yhdessä kirjailija Paula Havasteen kanssa.

Sippolan mukaan juuri nyt on tärkeää seurata sitä, miten Ruotsin valitsema linja koronavirusepidemian kukistamisessa onnistuu. Ruotsi on kulkenut epidemian torjunnassa hyvin erilaista polkua kuin esimerkiksi Suomi.

”Koronaviruspandemia jättää jälkensä kaikkiin yhteiskuntiin, ja on oleellista tarjota lukijoille näkymä siihen, miten kriisin aiheuttamia vaurioita korjataan eri maissa. Ruotsi on tässä suhteessa ehkä maailman kiinnostavin maa”, Sippola sanoo.

Kiinnostavaa on Sippolan mukaan tutkia myös sitä, mitä Suomella ja Ruotsilla voisi olla opittavaa toisiltaan. Onko Ruotsi todella sellainen onnela, joksi maa on itsensä brändännyt?

”Ennen pandemiaa Ruotsissa keskusteltiin paljon esimerkiksi rikollisjengien aiheuttamista levottomuuksista. Viime vuonna Ruotsissa tapahtui yli sata vakavaa räjähdeiskua, mikä ei sovi ollenkaan pohjoismaisen onnelan kuvaan, jota Ruotsi pyrkii esittelemään ulospäin.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat