Israelilaisyhtiö kehitti ”Pacman-maskin”, jota ei tarvitse riisua ruokaillessa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Suojavarusteet

Israelilaisyhtiö kehitti ”Pacman-maskin”, jota ei tarvitse riisua ruokaillessa

Maski aukeaa suun kohdalta käsivipua puristamalla.

Julkaistu: 19.5. 19:30, Päivitetty 19.5. 19:41

Israelilaisyhtiö on keksinyt maskisuojuksen, joka avautuu tarvittaessa suun kohdalta. Sitä ei siksi tarvitse riisua ruokailun ajaksi, ja yhtiö uskoo keksinnön ehkäisevän koronaviruksen leviämistä.

Valmistajan mukaan tuotteen avulla asiakkaat voisivat käydä ravintoloissa, mikä auttaisi puolestaan talouselämää. Keksinnöstä kertoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Maski aukeaa, kun ruokailija puristaa kytkintä kädessään. Kun haarukallinen on saatu turvallisesti suuhun, suuläppä sulkeutuu vapauttamalla kytkimen.

Aivan kaikenlaisen ruoan syömiseen läppämaski ei kuitenkaan soveltune. Esimerkiksi jäätelön nauttimisessa voisi herkutteluhetkestä tulla melko sottaista.

Ylipäänsä yrityksen väitteet ovat ensisijassa markkinointipuhetta: esimerkiksi Suomessa Työterveyslaitoksen hengityssuojainohjeissa sanotaan, että älä syö tai juo käytön aikana.

Maskia on alettu kutsua ”Pacman-maskiksi”, koska sen ulkonäkö muistuttaa klassista Pac-Man-videopeliä. Pelissä pallomainen, suutaan aukova Pac-Man syö sokkeloissa kaikkea eteensä osuvaa.

”Maski aukeaa mekaanisesti käsikaukosäätimellä tai automaattisesti haarukan lähestyessä maskia. Sitten voit syödä, juoda ja nauttia, ja kun otat haarukan ulos suusta, luukku sulkeutuu. Se suojaa syöjää ja lähellä olevia koronavirukselta”, sanoi Avtipus-yrityksen varajohtaja Asaf Gitelis Reutersille.

Yritys aloittaa maskin tuotannon muutaman kuukauden sisällä. Keksinnölle on haettu patenttioikeudet.

Israelissa on höllennetty koronavirusrajoituksia sen jälkeen, kun tartuntojen määrät ovat laskeneet. Ravintolat saavat edelleen myydä ruokaa vain muualla syötäväksi.

Koronavirus|Kankaisia kasvo­maskeja valmistetaan nyt niin kodeissa kuin tehtaissa – Näin käytät niitä oikein

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat