Presidentti Trump vieraili autotehtaalla ja riisui suositusten vastaisesti kasvomaskinsa: ”En halunnut antaa lehdistölle sitä iloa, että he olisivat nähneet sen” - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Yhdysvallat

Presidentti Trump vieraili autotehtaalla ja riisui suositusten vastaisesti kasvomaskinsa: ”En halunnut antaa lehdistölle sitä iloa, että he olisivat nähneet sen”

Trumpin mukaan kasvosuojain näytti ”oikein mukavalta”.

Julkaistu: 22.5. 7:32

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump suostui torstaina käyttämään kasvomaskia – mutta vain hetken ajan.

Trump vieraili torstaina Ypsilantissa Michiganissa Fordin autotehtaalla, jossa valmistetaan nyt hengityslaitteita ja muuta koronaviruspotilaiden hoidossa tarvittavaa tekniikkaa, kertoo uutistoimisto AFP.

Trump piti vierailun alussa kasvomaskia mutta riisui sen lopulta.

”Minulla oli se aiemmin, mutta en halunnut antaa lehdistölle sitä iloa, että he olisivat nähneet sen”, presidentti kertoi tehdaskierroksen jälkeen pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Presidentti Trump riisui kasvomaskinsa vierailun aikana.

Kasvosuojaimen käyttäminen kuuluu Fordin tehtaan koronavirusajan käytäntöihin, ja myös Yhdysvaltain hallitus on suositellut sen pitämistä.

Fordin antamassa lausunnossa yhtiön hallituksen puheenjohtaja Bill Ford totesi kannustaneensa Trumpia käyttämään kasvomaskia tämän saapuessa tehtaalle. Fordin mukaan maski oli Trumpin kasvojen suojana presidentille järjestetyn kierroksen aikana.

”Presidentti poisti maskin myöhemmin vierailun loppuajaksi”, lausunnossa todetaan.

Trump ei ole koskaan suostunut käyttämään kasvosuojainta julkisten esiintymistensä aikana. Hän on aiemmin todennut, että maskin käyttö ei hänen mielestään sovi maailmanjohtajan imagoon.

Torstaina hän sanoi AFP:n mukaan maskin olleen ”oikein hyvä, se näytti oikein mukavalta”.

Fordin hallituksen puheenjohtaja Bill Ford ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Fordin autotehtaalla Michiganin Ypsilantissa torstaina.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat

Luetuimmat

Uusimmat