Norjassa sairaalahoidossa on enää muutamia koronapotilaita – Maan johtava epidemiologi kertoo, miten Norjan strategia onnistui ja miten virus saadaan hallintaan - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|HS-haastattelu

Norjassa sairaalahoidossa on enää muutamia koronapotilaita – Maan johtava epidemiologi kertoo, miten Norjan strategia onnistui ja miten virus saadaan hallintaan

Norjassa ei kesäkuun alusta lähtien kouluissa tarvitse enää noudattaa yhden metrin turvavälejä. ”Me löysäämme, mutta Ruotsissa rajoitukset ovat joiltakin osin jopa tiukempia”, epidemiologi Frode Forland sanoo.

Tilaajille

Koronapandemian myötä Frode Forlandin kaltaisista epidemiologeista on tullut ihailtuja ja vihattuja julkisuuden henkilöitä.

Julkaistu: 30.5. 2:00, Päivitetty 30.5. 6:54

Oslo

Norjan koronastrategia on onnistunut hyvin eikä epidemian toinen aalto ole Norjassa kovin todennäköinen, arvioi Frode Forland Norjan kansanterveyslaitokselta.

Forlandia voisi kutsua johtavaksi epidemiologiksi, jos Norjassa olisi sellainen titteli. Hän johtaa Norjan kansanterveyslaitoksen tartuntasuoja-, ympäristö- ja terveysosastoa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat