”Ne olivat esikuva sille, mitä poliisilaitoksilla pitäisi tehdä” – Minneapolisin ensimmäinen musta poliisi­päällikkö lupasi muutoksen, edessä olikin katastrofi - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Yhdysvallat

”Ne olivat esikuva sille, mitä poliisilaitoksilla pitäisi tehdä” – Minneapolisin ensimmäinen musta poliisi­päällikkö lupasi muutoksen, edessä olikin katastrofi

Minneapolisin poliisilaitos oli tehnyt muutoksia, joilla pyrittiin avoimempaan ja vastuullisempaan toimintaan. Viimeisin kriisi kuitenkin paljastaa, ettei haasteita ole selätetty.

Tilaajille

Poliisi oli varustautunut kyynelkaasulla George Floydin kuoleman sytyttämissä mielenosoituksissa Minneapolisissa toukokuun lopulla.

Julkaistu: 4.6. 2:00, Päivitetty 4.6. 8:23

Minneapolis

Poliisilaitos oli suurissa ongelmissa, kun Medaria Arradondosta tuli Minneapolisin ensimmäinen musta poliisipäällikkö vuonna 2017. Hänen edeltäjänsä oli yhtäkkiä eronnut sen jälkeen, kun poliisi oli tappanut apua pyytämään tulleen australialaisnaisen. Sarja vähemmistöihin kohdistuneita ampumistapauksia pahensi poliisin jo ennestään jännittyneitä suhteita kaupungin mustaan väestönosaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat