Trump kielsi kiinalaisten lentoyhtiöiden matkustajalennot Yhdysvaltoihin - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Lentäminen

Trump kielsi kiinalaisten lentoyhtiöiden matkustajalennot Yhdysvaltoihin

Neljä kiinalaista yhtiötä on jatkanut viikoittaisia lentoja Yhdysvaltoihin koronaepidemiasta huolimatta.

Julkaistu: 3.6. 18:35

Yhdysvaltain presidentinhallinto ilmoitti keskiviikkona, että se kieltää kiinalaisten lentoyhtiöiden matkustajalennot Yhdysvaltoihin. Kielto tulee voimaan kahden viikon kuluttua eli juhannusviikon tiistaina. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Valkoinen talo perusteli päätöstään vastatoimena, sillä Kiina on sen mukaan hidastellut omien lentokenttiensä avaamisessa. Yhdysvaltalaiset yhtiöt Delta Air Lines ja United Airlines ovat lentäneet rahtilentoja Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä, ja yhtiöt ovat pyytäneet Kiinalta lupaa matkustajalentojen aloittamiseen.

Delta haluaisi aloittaa päivittäiset lennot Shanghaihin Detroitista ja Seattlesta, United puolestaan San Fransiscosta Shanghaihin ja Pekingiin sekä Newarkista Shanghaihin.

Presidentti Donald Trumpin hallinnon määräämä kielto koskee käytännössä neljää kiinalaista lentoyhtiötä, jotka ovat Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines ja Hainan Airlines. Kukin yhtiö on lentänyt Yhdysvaltoihin viikoittain yhden reittilennon ja lisäksi useita tilauslentoja, tyypillisesti kiinalaisopiskelijoiden kotiuttamiseksi Yhdysvalloista.

Yhdysvallat kielsi ulkomaiden kansalaisten saapumisen Kiinasta Yhdysvaltoihin jo tammikuun lopussa, kun koronaepidemia levisi Wuhanista eri puolille Kiinaa. Lentoja ei tuolloin kuitenkaan kielletty.

Amerikkalaiset lentoyhtiöt lopettivat matkustajalennot Kiinaan saman tien, kun Trump maaliskuun puolivälissä kielsi lennot Euroopasta Yhdysvaltoihin. Valkoisen talon mukaan Pekingiltä on tivattu toukokuusta lähtien, millä tavoin matkustajaliikenne voisi alkaa uudelleen, mutta vastausta ei ole kuulunut.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat