Saksalaismiestä epäillään vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin murhasta – Vanhemmat pitävät tutkinnan uutta suuntaa merkittävänä - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Rikosepäilyt

Saksalaismiestä epäillään vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin murhasta – Vanhemmat pitävät tutkinnan uutta suuntaa merkittävänä

Portugalissa 3-vuotiaana kadonneen Madeleine McCannin tapaus on ollut pitkään pimeänä.

Tämä kuva levisi ympäri maailmaa 13 vuotta sitten Madeleine McCannin katoamisen jälkeen.

Julkaistu: 3.6. 22:04, Päivitetty 4.6. 18:24

Berliini

Toukokuussa 2007 Portugalissa kadonneen, silloin 3-vuotiaan Madeleine McCannin tapauksessa on murhaepäilty. Braunschweigin syyttäjänvirasto Saksassa vahvisti torstaina Saksan tiedotusvälineiden asiasta esittämät tiedot.

”Braunschweigin syyttäjänvirasto tutkii 43-vuotiasta Saksan kansalaista epäiltynä murhasta. Tästä voitte päätellä, että oletamme tytön olevan kuollut”, valtionsyyttäjä Hans Christian Wolters muotoili lyhyessä tiedotteessaan brittilehti The Guardianin ja yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

”Mitä tulee epäiltyyn, puhumme seksuaalirikollisesta, joka on aiemmin tuomittu pikkutyttöihin kohdistuneista rikoksista ja joka kärsii parhaillaan pitkää vankeusrangaistusta”, Wolters jatkoi.

Saksalaisessa mediassa epäillystä on käytetty nimeä Christian B.

Brittiläinen McCann oli perheineen Portugalin Praia da Luzissa lomakylässä lomamatkalla toukokuussa 2007. Hänen vanhempansa olivat jättäneet kolme lastaan lomahuoneistoon illalla nukkumaan ja menneet hotellialueen ravintolaan illalliselle. Illallisen aikana Madeleine McCann katosi huoneesta.

McCannin murhaepäily on nyt Ala-Saksin osavaltiossa sijaitsevan Braunschweigin syyttäjänviraston tutkinnassa. Tapausta tutki ensin Portugalin poliisi, ja viime vuosiin asti se on ollut Suur-Lontoon poliisin tutkinnassa, jonka kanssa Saksan poliisi on tehnyt yhteistyötä.

McCannin vanhemmat Kate ja Gerry McCann pitävät tutkinnan uutta suuntaa potentiaalisesti merkittävänä.

”He eivät ole koskaan luopuneet toivosta, että Madeleine löydettäisiin elossa, mutta he ovat realistisia”, perheen tiedottaja kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle Reutersin mukaan.

”Mikä ikinä tämän tutkintasuunnan lopputulos on, heidän on saatava tietää, mitä heidän tyttärelleen tapahtui löytääkseen rauhan ja tuodakseen vastuussa olevan henkilön oikeuden eteen.”

Tapauksesta kerrottiin Saksan television rikos-tv:n tyyppisessä ohjelmassa keskiviikkoiltana. Epäilty oli Madeleine McCannin katoamisen aikaan 30-vuotias.

Ohjelmassa haastateltiin johtavaa rikostutkijaa Christian Hoppea Saksan liittovaltion rikospoliisista. Hoppen mukaan ruumista ei ole löytynyt, mutta poliisilla on syytä olettaa, että Madeleine McCann on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Hoppen mukaan poliisi on päässyt epäillyn jäljille vuonna 2013, jolloin tytön vanhemmat vierailivat samassa rikos-tv-ohjelmassa, joka nyt kertoi tutkinnan edistymisestä. Silloin saksalaiskatsojilta pyydettiin vihjeitä tapauksesta, ja poliisi sanoi kaipaavansa edelleen lisää vihjeitä.

Ohjelmassa julkistettiin epäillyn puhelinnumero sekä tämän mahdollisesti käyttämien autojen kuvia ja annettiin tietoa hänen liikkeistään rikoksen tapahtuma-aikaan.

Epäillyn puhelin on paikannettu Madeleine McCannin katoamispaikan lähelle Portugalin Praia da Luziin katoamispäivänä 3. toukokuuta 2007.

Hoppen mukaan epäilty on oleskellut Portugalissa lähes koko ajan vuodet 1995–2007 ja työskennellyt ravintoloissa. Mies on tuomittu kaksi kertaa alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hoppen mukaan seksuaalinen hyväksikäyttö on mahdollinen motiivi Madeleine McCannin katoamiseen, eikä poliisi sulje pois, ettei epäillyllä olisi myös muita uhreja, joista ei ole tietoa.

Madeleine McCannin katoaminen oli valtava mediatapahtuma 13 vuotta sitten. Tapausta käsiteltiin vuosi sitten myös Netflixin dokumenttisarjassa.

Joku tietää, mitä Madeleine McCannille tapahtui – Netflixin uutuussarja osoittaa, miten vanhemmat loivat 3-vuotiaan katoamistapauksesta mediasirkuksen

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat