Norjan ilmavoimat pelasti Raija-koiran keskeltä maanvyöryn tuhoaluetta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Norja

Norjan ilmavoimat pelasti Raija-koiran keskeltä maanvyöryn tuhoaluetta

”Tässä on tapahtunut juoksusavivyörymä”, arvioi asiantuntija.

Julkaistu: 4.6. 21:44, Päivitetty 5.6. 20:54

Voimakas maanvyöry huuhtoi keskiviikkona mereen yhteensä kahdeksan rakennusta Altan alueella Pohjois-Norjassa, kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan vyöryn viemäksi jäi ainakin kaksi asuinrakennusta ja neljä talousrakennusta liukui hetkessä mereen sadan metrin päähän rannikosta Kråknesetin kylässä.

Vyörymän korkeus oli viranomaisten mukaan 30-40 metriä ja pituus 650 metriä. NRK:n haastattelemat viranomaiset arvioivat, että vyörymä olisi ollut suurimmillaan yli sadan metrin korkuinen

Kukaan ei loukkaantunut maanvyöryssä, mutta Altaposten-lehden mukaan kaksi ihmistä evakuoitiin alueelta. Lisäksi vyörymän alle jäänyt Raija-niminen koira onnistui pakenemaan ja uimaan rantaan. Myöhemmin Norjan ilmavoimat sai tehtäväkseen pelastaa Raija keskeltä raunioita.

”Tässä on tapahtunut juoksusavivyörymä”, Norjan vesivoima- ja energiahallinnon piiri-insinööri Anders Bjordal kommentoi Altapostenille.

”Erittäin pitkä ja korkea vyörymä, jossa on sivuvyörymiä, ja iltapäivän mittaan tapahtunut jälkivyöryjä.”

Poliisi käytti alueella helikoptereita ja lennokkeja varmistaessaan, ettei vyörymän alle ollut jäänyt ihmisiä. Maanvyöryt ovat Norjan rannikolla lähes jokavuotinen ilmiö.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat