Joe Biden varmisti presidenttiehdokkuuteen tarvittavat valitsijamiehet - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Yhdysvaltain presidentinvaalit

Joe Biden varmisti presidenttiehdokkuuteen tarvittavat valitsijamiehet

Biden johtaa kyselyissä Trumpia. Seuraavaksi hänen odotetaan ilmoittavan työparistaan.

Joe Biden sanoo varmistaneensa demokraattien presidenttiehdokkuuteen tarvittavat valitsijamiehet itselleen. Biden kuvattuna 5. kesäkuuta Delawaressa Yhdysvalloissa.

Julkaistu: 6.6. 12:33

Yhdysvalloissa Joe Biden sanoo varmistaneensa demokraattien presidenttiehdokkuuteen tarvittavat valitsijamiehet itselleen.

77-vuotias Biden tviittasi saaneensa taakseen 1 991 valitsijamiestä. Ehdokkuuteen tarvittava määrä varmistui tiistaina pidetyissä esivaaleissa, joiden äänteenlaskenta jatkui perjantaille.

Bidenin ilmoitus ei tullut yllätyksenä, sillä hänen ehdokkuuttaan on pidetty varmana sen jälkeen, kun senaattori Bernie Sandersluopui huhtikuussa kilvasta ja antoi tukensa Bidenille.

Seuraavaksi Bidenin odotetaan kertovan, kenet hän valitsee työparikseen kamppailussa Yhdysvaltain presidentin paikasta. Hän on sanonut, että haluaa tehtävään naisen.

Yhtenä vahvana ehdokkaana on mainittu senaattori Kamala Harris, 55, jonka sukujuuret ovat muun muassa Jamaikalla. Hän olisi ensimmäinen afroamerikkalaista taustaa omaava nainen varapresidenttiehdokkaana.

Biden toimi varapresidenttinä koko Barack Obaman kahdeksan vuotta kestäneen presidenttiajan.

Biden on luvannut taistella järjestelmään pesiytynyttä rasismia vastaan, jos tulee valituksi Valkoiseen Taloon.

Hän pyrkii muutoinkin esiintymään kansakuntaa yhdistävänä voimana.

”Tämä on vaikeaa aikaa Amerikan historiassa. Ja Donald Trumpin vihainen, hajottava politiikka ei ole vastaus”, Biden kirjoitti lausunnossaan, jonka oli liittänyt tviittiinsä valitsijamiesten varmistumisesta.

”Maa huutaa johtajuutta. Johtajuutta, joka voi yhdistää meidät.”

Uutiskanava CNN:n mukaan Biden johtaa kyselyissä presidentti Donald Trumpia. CNN:n on yhdistänyt viiden puolueettoman kyselyn tulokset, ja niiden perusteella 51 prosenttia rekisteröityneistä äänestäjistä kannattaa Bidenia, 41 prosenttia Trumpia.

Bidenin kampanjaa ovat toisaalta kevään mittaan syöneet väitteet, joiden mukaan hän on 1990-luvulla syyllistynyt seksuaaliseen ahdisteluun. Biden on kiistänyt syytökset.

Demokraattien ehdokas valitaan virallisesti puoluekokouksessa, joka on tällä tietoa määrä pitää elokuussa.

Presidentinvaalit ovat marraskuussa.

Yhdysvallat|Demokraattien Joe Biden esiintyi julkisuudessa ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen, maski kasvoillaan – osa puolueesta pelkää vaalikampanjan näivettyvän

USA:n vaalit|USA valmistautuu valitsemaan tulevan presidentin osin kirjeäänestyksellä, mutta Trump tekee kaikkensa sen estämiseksi: Miksi?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat