Tiikeri vaelsi Intiassa yli 500 kilometriä ja tappoi matkan varrella jopa kolme ihmistä – pandemia viivästytti sen vangitsemista - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Eläimet

Tiikeri vaelsi Intiassa yli 500 kilometriä ja tappoi matkan varrella jopa kolme ihmistä – pandemia viivästytti sen vangitsemista

Toistuvasti ihmisasutuksen liepeille tullut tiikeri oli viranomaisten mielestä liian vaarallinen vapauteen.

Julkaistu: 8.6. 16:02

Ihmisten tappamisesta epäilty tiikeri viettää loppuelämänsä vankeudessa Intiassa. Viranomaiset ilmoittivat sunnuntaina, että kissapeto on liian vaarallinen kulkemaan vapaana.

Tiikeri kulki toissa vuonna Maharashtran osavaltiosta Madhya Pradeshin osavaltioon ennätyksellisenä pidetyn yli 500 kilometrin matkan, jonka varrella sen epäillään tappaneen kolme ihmistä, kertoo muiden muassa sanomalehti The Times of India.

Viisivuotiaan urostiikerin on sanottu hyökänneen myös karjan kimppuun.

Paikallisessa mediassa Vaeltajaksi ristitty tiikeri otettiin kiinni ensimmäisen kerran joulukuussa 2018 pitkän matkansa jälkeen. Tuolloin sitä pidettiin vankeudessa kahden kuukauden ajan.

Tiikerille pantiin seurantapanta, ja sitä kuljetettiin tiikerireservaatin ja kansallispuiston välillä. Viranomaisten mukaan eläin kuitenkin jatkuvasti kuljeskeli ihmisasutusten lähellä ja myös metsästi vaarantaen sekä ihmisiä että kotieläimiä.

Lopulta eläin rauhoitettiin ja toimitettiin eläintarhaan Madhya Pradeshin pääkaupunkiin Bhopaliin lauantaina.

Viranomaiset kertoivat, että päätös tiikerin kiinniotosta oli tehty jo kuukausia sitten, mutta toteutusta viivästyttivät koronaviruspandemian vuoksi asetetut rajoitukset.

Nyt viranomaiset ovat luvanneet seurata, miten tiikeri sopeutuu uuteen elinympäristöönsä. Mahdollinen päätös asettaa tiikeri näytille eläintarhaan tai toimittaa se aidatulle safarialueelle tehdään myöhemmin.

Ihmiset ovat viime vuosikymmeninä asuttaneet yhä enenevässä määrin tiikereiden elinympäristöjä, mikä on aiheuttanut konflikteja eläinten kanssa. Intian virallisten lukujen mukaan yli 200 ihmistä kuoli tiikereiden hyökkäyksissä vuosina 2014–2019. Tilastojen mukaan salametsästäjät tai sähköiskut tappoivat yli 200 tiikeriä.

Maailman tiikereistä noin 70 prosenttia majailee Intiassa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat