EU suosittelee ulkorajojen avaamista, Saksa ja Itävalta löysäävät matkailurajoituksia - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Koronarajoitukset

EU suosittelee ulkorajojen avaamista, Saksa ja Itävalta löysäävät matkailurajoituksia

Päätöksen rajojen avaamisesta tekee kuitenkin jokainen maa itsenäisesti.

Julkaistu: 11.6. 2:00

Euroopan unioni aikoo suositella, että jäsenmaat avaisivat ulkorajojaan EU-maiden ulkopuolisille matkailijoille 1. heinäkuuta lähtien. Asiasta kertoo komission varapresidentti Josep Borrell.

Päätöksen avaamisesta tekee kukin maa itsenäisesti, mutta Borrellin mukaan EU aikoo suosittaa rajoituksen purkamista vaiheittain.

EU-maat ovat jo ryhtyneet avaamaan rajoja Schengen-alueen sisällä. Tavoitteena on, että ihmiset saisivat matkustaa vapaasti alueella 15. kesäkuuta alkaen.

Keskiviikkona Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenberg kertoi maan avaavan rajojaan 16. kesäkuuta lähtien. Aiemmin Itävalta salli matkustamisen muiden naapurimaiden välillä lukuun ottamatta Italiaa.

Muutos tarkoittaa, että Itävaltaan saa matkustaa ilman karanteenia 31 maasta. Sen sijaan Ruotsista, Espanjasta, Portugalista ja Britanniasta tulijoiden on annettava negatiivinen testitulos koronavirukselle tai oltava kahden viikon karanteenissa.

Myös Saksan ulkoministeri Horst Seehofer ilmoitti, että rajat naapurimaihin Sveitsiin, Ranskaan, Itävaltaan ja Tanskaan avataan 15. kesäkuuta. Tämä tarkoittaa sitä, että myöskään muilta EU-maiden kansalaisilta ei enää vaadita erillistä syytä saapua Saksaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat