Facebook poisti Trumpin vaalikampanjan mainoksia, kansalais­järjestö syyttää natsien käyttämän symbolin valitsemisesta - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Sosiaalinen media

Facebook poisti Trumpin vaalikampanjan mainoksia, kansalais­järjestö syyttää natsien käyttämän symbolin valitsemisesta

Maksettu mainos, jossa vastustettiin Antifa-liikettä, oli julkaistu myös esimerkiksi varapresidentti Mike Pencen sivuilla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Washingtonissa 16. kesäkuuta.

Julkaistu: 18.6. 22:34

Sosiaalisen median yhtiö Facebook kertoi torstaina poistaneensa palvelustaan presidentti Donald Trumpin uudelleen­valinta­kampanjaan liittyviä mainoksia, kertovat muun muassa uutistoimistot AFP ja Reuters. Syyksi yhtiö kertoi sen, että mainoksessa oli sen mukaan rikottu Facebookin sääntöä, joka vastustaa järjestäytynyttä vihaa.

Maksettu mainos, jossa vastustettiin vasemmistolaiseksi miellettyä fasisminvastaista Antifa-liikettä, jota Trump on kutsunut terroristijärjestöksi, oli julkaistu myös esimerkiksi varapresidentti Mike Pencen sivulla. Mainoksessa on pyydetty ihmisiä allekirjoittamaan Antifan vastainen vetoomus.

Kuvassa oli kärki alaspäin oleva punainen kolmio. Antisemitismiä vastustava yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö Anti-Defamation League (ADL) pitää sitä samankaltaisena kuin toisen maailmansodan aikaisilla natsien vankileireillä käytetyt poliittisten vankien tunnukset, kertoo esimerkiksi yhdysvaltalaiskanava CNN.

ADL:n johtaja Jonathan Greenblatt on kirjoittanut asiasta Twitterissä. Hän arvostelee punaisen kolmion käyttämistä loukkaavaksi.

Trumpin uudelleenvalintakampanja kuitenkin väittää punaista kolmiota Antifan käyttämäksi symboliksi.

”Emme salli sellaisia kuvia, jotka edustavat vihaa levittäviä organisaatioita tai ideologioita, ellei kuvien yhteydessä ole kontekstia tai sen tuomitsemista”, Facebookin turvallisuuskäytännöistä vastaava Nathaniel Gleicher sanoi AFP:n mukaan.

Gleicher vakuutti, että kuva poistettaisiin mistä tahansa, missä sitä käytettäisiin.

CNN:n mukaan keskiviikkona julkaistun mainoksen oli ehtinyt nähdä pelkästään Trumpin kampanjasivun kautta lähes miljoona käyttäjää.

Trumpin kampanjan tiedottaja Tim Murtaugh puolusti mainosta esimerkiksi sillä, että kyseinen kuva ei hänen mukaansa kuulu ADL:n määrittelemien vihasymbolien joukkoon, kertoo Reuters.

Sosiaalisen median yhtiöt ja presidentti Trump ovat viime aikoina ajautuneet useisiin kiistoihin sosiaalisessa mediassa julkaistavista sisällöistä.

Esimerkiksi Facebook ja Twitter ovat piilottaneet presidentin julkaisemaa sisältöä sivuiltaan, kun taas Trump on syyttänyt yhtiöitä sensuurista ja uhannut niitä toimilla, jotka vähentäisivät niiden tämänhetkistä vastuuseen liittyvää oikeudellista suojaa.

Internet|Twitter piilotti Trumpin twiitin varoituksen taakse – someyrityksen mukaan maininta ryöstelijöiden ampumisesta ”ihannoi väkivaltaa”

Sosiaalinen media|Twitter puuttui ensi kertaa presidentti Trumpin twiitteihin ja varoitti käyttäjiään viestien sisällöstä – Miten päätös yhtiössä syntyi?

Sosiaalinen media|Snapchat ilmoitti jättävänsä Trumpin viestit pois uutisistaan väkivaltaan yllyttämisen vuoksi

Sosiaalinen media|Facebookin työntekijät järjestivät ulosmarssin ja syyttivät yhtiön johtoa riittämättömästä reagoinnista presidentti Trumpin kirjoituksiin

Yhdysvallat|Twitter merkitsi taas Trumpin twiitin sääntöjen vastaiseksi – Mikä on lakimuutos, jolla Trump yrittää rajoittaa Twitteriä?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat