Mediat: Yhdysvaltain Charlottessa ampumavälikohtaus, ainakin kaksi kuollut - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Yhdysvallat

Mediat: Yhdysvaltain Charlottessa ampumavälikohtaus, ainakin kaksi kuollut

Kuolonuhrien lisäksi kaksitoista vietiin sairaalaan vammojensa vuoksi. Seitsemän haavoittui ampumisessa, viiteen osui auto.

Julkaistu: 22.6. 14:29

Yhdysvaltain Charlottessa ainakin kaksi ihmistä on kuollut ampumavälikohtauksessa. Asiasta kertovat muun muassa paikalliset televisiokanavat WBTV ja WSOC. Charlotte sijaitsee Pohjois-Carolinan osavaltiossa.

WBTV:n mukaan korttelijuhlissa tapahtuneessa ampumisessa haavoittui lisäksi seitsemän ihmistä, joista viidellä kerrotaan olevan vakavia vammoja. Haavoittuneet on viety sairaalahoitoon.

Lisäksi sairaalahoitoon on viety viisi ihmistä, joita päin on ajanut auto heidän yrittäessään paeta laukauksia. He ovat saaneet poliisin mukaan lieviä vammoja.

Tapahtumat alkoivat noin puoli yhden aikaan paikallista aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

WBTV kertoo viranomaisten saapuneen paikalle kuultuaan raportteja siitä, että jalankulkijaan olisi osunut auto. Poliisin saapuessa paikan päälle sadat ihmiset olivat kaduilla ja alueella ammuttiin laukauksia.

Viranomaiset löysivät tieltä naisen, joka todettiin kuolleeksi paikan päällä. Toinen osumia saanut vietiin sairaalaan, mutta poliisin mukaan hänet julistettiin myöhemmin kuolleeksi.

Poliisi kertoo Twitterissä sulkeneensa alueen tutkinnan ajaksi.

Ketään ei ole pidätetty, mutta poliisin mukaan on todisteita siitä, että ampujia olisi ollut enemmän kuin yksi. Alustavien tietojen mukaan useampi ihminen ampui kymmeniä laukauksia alueelle kerääntyneeseen väkijoukkoon, poliisi kertoo WBTV:n mukaan.

WBTV kertoo, että todistajien mukaan naapurustossa olisi juhlittu koko viikonlopun rauhanomaisesti Juneteenthiä. Kesäkuun 19:ntenä eli Juneteenth-päivänä muistetaan afrikkalaisamerikkalaisten orjuuden päättymistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat