Boeing 737 Max -testilennot aloitettiin maanantaina - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Lentoliikenne

Boeing 737 Max -testilennot aloitettiin maanantaina

737 Max on ollut lentokiellossa vuoden 2019 maaliskuusta lähtien lentokoneturmien vuoksi.

Lentokiellossa olevia Boeingin 737 Max -matkustajalentokoneita pysäköitynä Yhdysvaltojen Seattlessa.

Julkaistu: 28.6. 22:14, Päivitetty 29.6. 20:40

Lentokonevalmistaja Boeingin 737 Max -matkustajalentokoneen testilennot aloitettiin maanantaina, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. Reutersin haastattelema silminnäkijä kertoi maanantaina illalla Suomen aikaa, että testilento olisi noussut ilmaan lentokentältä Seattlessa.

Yhdysvaltain liittovaltion ilmailuhallinto (FAA) vahvisti sunnuntaina Reutersin mukaan, että testilennot voisivat alkaa maanantain aikana.

FAA sanoi Yhdysvaltain kongressille lähettämässään sähköpostiviestissä, että sen lautakunta sai päätökseen selvityksensä ja purkaa siten estot testauksen alkamiselle.

Viestissä todettiin myös, ettei ilmailuhallinto ole tehnyt päätöstä mallin palauttamisesta ja että konemallilla on edessään useita lisävaiheita.

Reutersin mukaan sekä Boeing että Yhdysvaltain ilmailuhallinto kieltäytyivät tuolloin kommentoimasta asiaa.

”Jatkamme huolellista työtämme 737 MAX:n palauttamiseksi jälleen käyttöön”, Boeingilta todettiin uutistoimisto AFP:lle.

Boeing 737 Max on ollut lentokiellossa vuoden 2019 maaliskuusta lähtien lentokoneturmien vuoksi.

Kahdessa erillisessä turmassa kuoli yhteensä 346 ihmistä. Ensimmäinen turmista sattui Lion Air -yhtiön lennolla lokakuussa Indonesiassa vuonna 2018. Toinen turmista tapahtui puolestaan Ethiopian Airlinesin lennolla Etiopiassa vuonna 2019.

Kyseinen lentokonemalli on ollut lentokieltoon saakka Boeingin tärkein tulonlähde, ja yhtiö onkin tehnyt paljon töitä sen palauttamiseksi takaisin lentoliikenteeseen.

Boeing on jo viikkoja odottanut Yhdysvaltain ilmailuviranomaisilta vihreää valoa koelentojen suorittamiseksi todistaakseen, että konemalliin tehdyt muutokset takaavat sen turvallisuuden jatkossa.

Lentokoneet|Boeing on jatkanut 737 Max -mallin valmistusta, koneiden turvallisuutta pyritään parantamaan

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat