Prinssi Andrew’n yhteistyö­halukkuudesta Epstein-tapauksessa ristiriitaisia väitteitä - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Kuninkaalliset

Prinssi Andrew’n yhteistyö­halukkuudesta Epstein-tapauksessa ristiriitaisia väitteitä

Torstaina pidätetty Jeffrey Epsteinin entinen naisystävä Ghislaine Maxwell voi saada jopa 35 vuoden tuomion.

Julkaistu: 3.7. 23:28

Britannian prinssi Andrew on joutunut jälleen valokeilaan viime vuonna kuolleen liikemies Jeffrey Epsteiniin liittyvässä skandaalissa.

Epstein-vyyhti nousi takaisin otsikoihin, kun brittiläistä seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwellia vastaan nostettiin useita alaikäisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyviä syytteitä torstaina Yhdysvalloissa.

Epsteinin uhreja edustava asianajaja sanoi perjantaina tv-kanava ITV:lle, että Andrew väistelee ja välttelee Yhdysvaltojen viranomaisia ja tapauksen tutkintaa.

Andrew'n asianajajat torjuivat väitteet, ettei prinssi olisi valmis yhteistyöhön. Asianajajien mukaan Yhdysvaltojen oikeusministeriö ei ole vastannut heidän yhteydenottoihinsa.

Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika on ehdottomasti kiistänyt, että hän olisi harrastanut seksiä Epsteinin hankkiman 17-vuotiaan tytön kanssa. Prinssistä on kuitenkin löydetty kuvia, joissa hän halailee tyttöä vyötäröltä.

Tapauksen saama julkisuus pakotti viime vuoden lopulla prinssin luopumaan kaikista kuninkaallisista tehtävistään sen jälkeen, kun hän oli selitellyt toimintaansa tv-haastattelussa.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI pidätti Maxwellin torstaina New Hampshiressa. Liittovaltion syyttäjien Maxwellia vastaan nostamat syytteet liittyvät esimerkiksi epäiltyyn alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 1994–1997.

Lue lisää: Seurapiirijulkkista syytetään miljonäärin kätyriksi: Miten Ghislaine Maxwell päätyi Jeffrey Epsteinin seksuaali­rikos­vyyhdin keskiöön?

Syyttäjät ovat pyytäneet hänen pitämistään vangittuna oikeudenkäyntiin asti.

CNN:n mukaan Maxwellia voi odottaa jopa 35 vuoden vankeustuomio.

Maxwellin epäillään muun muassa tutustuneen alaikäisiin tyttöihin, houkutelleen heitä Epsteinin seuraan sekä taivutelleen heitä hieromaan Epsteinia alastomina.

Kirjelmän mukaan Maxwell olisi toisinaan ollut läsnä hyväksikäyttö­tilanteissa ja osallistunut niihin.

Ghislaine Maxwell vuonna 2013 otetussa arkistokuvassa.

Maxwell on aiemmin kiistänyt osallisuutensa Epsteinin epäiltyihin rikoksiin. Hän on myös sanonut olleensa täysin tietämätön niistä.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa viime elokuussa, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.

Epsteiniä syytettiin siitä, että hän olisi maksanut seksistä kymmenille alaikäisille tytöille vuosina 2002–2005. Hän itse kiisti syyllisyytensä. Epstein oli jo aiemmin tuomittu seksuaalirikoksista.

Ghislaine Maxwell tunnetaan muun muassa mediamoguli Robert Maxwellin tyttärenä sekä Epsteinin entisenä tyttöystävänä.

Häntä kohtaan on julkisuudessa esitetty syytöksiä osallisuudesta alaikäisen suostuttelemisesta seksiin prinssi Andrew'n kanssa vuonna 2001.

Yhdysvallat|Seurapiirijulkkista syytetään miljonäärin kätyriksi: Miten Ghislaine Maxwell päätyi Jeffrey Epsteinin seksuaali­rikos­vyyhdin keskiöön?

Monimiljonääri Jeffrey Epsteinin selli­kuoleman jälkeen seksi­rikos­vyyhdin keskiöön on nousemassa brittiläinen seura­piiri­julkkis Ghislaine Maxwell

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat