Hai tappoi sukeltamassa olleen kalastajan Australiassa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Australia

Hai tappoi sukeltamassa olleen kalastajan Australiassa

Lauantaina kuollut kalastaja oli jo tämän vuoden neljäs hain hyökkäyksen uhri Australiassa.

Mies oli sukelluskalastamassa Hervey Bayssä lähellä Fraser Islandin suosittua turistikohdetta, kun hai puri häntä jalkaan. Kuva Fraser Islandilta vuodelta 2018.

Julkaistu: 4.7. 16:57

Sukelluskalastamassa ollut 36-vuotias australialaismies kuoli maan itärannikolla hain hyökättyä hänen kimppuunsa, kertoo uutistoimisto AFP.

Mies oli sukelluskalastamassa Hervey Bayssä lähellä Fraser Islandin suosittua turistikohdetta, kun hai puri häntä jalkaan. Paikalla olleet lääkäri ja sairaanhoitaja antoivat uhrille ensiapua ennen ensihoitajien saapumista, mutta tämä kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla.

”Tämä on valtavan surullinen päivä yhteisöllemme. Syvimmät osanottomme tämän nuoren miehen perheelle ja ystäville”, kirjoitti Fraser Coastin alueen pormestari George Seymour Facebookissa.

Haiden asiantuntija Daryl McPhee kertoi The Courier Mail -lehdelle, että onnettomuus tapahtui paikassa, jonka sijainti on keskeinen vaelluskaloille, mikä puolestaan houkuttelee myös haita.

”Ei ole yllättävää, että sillä paikalla tapahtuu provosoimaton hain purema. Yllättävämpää on ehkä se, että ihmiset oikeasti sukeltavat siellä”, Bondin yliopistossa apulaisprofessorina toimiva McPhee sanoi.

Poliisi ei vielä lauantaina täsmentänyt, mistä hailajista oli ollut kyse.

Kyseessä oli jo neljäs hain aiheuttama kuolema Australiassa tämän vuoden aikana.

Edellinen tapaus sattui myös itärannikolla lähellä Brisbanea kesäkuun alussa, kun surffaamassa ollut 60-vuotias mies kuoli hain aiheuttamiin vammoihin suositulla rannalla Kingscliffissä.

Haiden aiheuttamat kuolemat ovat olleet yleisesti kuitenkin melko harvinaisia, vaikka haiden hyökkäyksiä tapahtuu Australiassa eniten maailmassa.

Australia|Hai hyökkäsi surffaajan kimppuun Australiassa, uhri kuoli vammoihin rannalla

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat