Yksi mielenosoittaja kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kun auto ajoi päin väkijoukkoa Seattlessa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Yhdysvallat

Yksi mielenosoittaja kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kun auto ajoi päin väkijoukkoa Seattlessa

27-vuotiaan miehen epäillään ajaneen tahallaan rasismia vastustaneiden mielenosoittajien päälle.

Poliisi tutki tapahtumapaikkaa Seattlessa lauantaina.

Julkaistu: 5.7. 11:12

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti Yhdysvalloissa, kun mies ajoi autolla mielenosoittajien joukkoon Washingtonin osavaltiossa sijaitsevassa Seattlessa, kertovat useat yhdysvaltalaismediat. Tapaus sattui perjantain ja lauantain välisenä yönä suljetulla tienpätkällä, jolla pidettiin rasisminvastaista Black Lives Matter -mielenosoitusta.

Silminnäkijän kuvaamalla videolla näkyy, kuinka valkoinen auto väistää kahta tienpätkän tukkivaa ajoneuvoa ja kaartaa sen jälkeen kohti väkijoukkoa. Auto osui kahteen naiseen, jotka lensivät törmäyksen voimasta ilmaan.

24-vuotias nainen kuoli tunteja myöhemmin sairaalassa ja 32-vuotias nainen on uutistoimisto Reutersin mukaan teho-osastolla.

Törmättyään naisiin auton kuljettaja lähti karkuun, kunnes poliisit saivat hänet kiinni noin kolmen kilometrin päästä tapahtumapaikalta, kertoo Seattle Times.

Henkilöauto ajoi moottoritien ramppia väärään suuntaan. Kuvassa poliiseja turmapaikalla.

27-vuotiaan seattlelaismiehen epäillään ajaneen väkijoukon sekaan tahallaan.

Tie oli liikenteeltä suljettu, ja kuski ajoi moottoritien ramppia väärään suuntaan suoraan mielenosoittajien joukkoon, Seattle Times kertoo. Paikalla olleen mielenosoittajan mukaan kuski ei yrittänyt jarruttaa ennen iskeytymistä väkijoukkoon.

Washingtonin osavaltion poliisi twiittasi kaksi kuvaa miehen autosta, jossa voi nähdä vaurioita etupuskurissa ja tuulilasissa.

Tekijän motiivia ei toistaiseksi tiedetä. Mies on pidätetty ja häntä kuullaan maanantaina.

Mielenosoittajat kulkivat Interstate 5 -moottoritien kautta lähellä Seattlen keskustaa. Osavaltion poliisi sulki tienpätkän ajoneuvoillaan, kun näytti siltä, että ympäri kaupunkia kiertäneet mielenosoittajat siirtyvät tielle.

Osavaltion poliisi ilmoitti lauantai-iltana, ettei se aio jatkossa sallia moottoritiellä järjestettäviä mielenosoituksia.

Tapahtuneen jäljiltä kadulle oli jäänyt vaatteita ja pikkuesineitä.

Monen muun yhdysvaltalaiskaupungin tavoin Seattlessa on nähty useita mielenosoituksia sen jälkeen, kun aseeton tummaihoinen mies George Floyd kuoli pidätystilanteessa toukokuussa Minneapolisissa.

”Kenenkään ei pitäisi joutua riskeeraamaan omaa henkeään vaatiessaan parempaa kaupunkia, osavaltiota ja maata”, Seattlen pormestari Jenny Durkan sanoi lauantain tapahtumien jälkeen Twitterissä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat