Jeffrey Epsteinin uusia uhreja on ilmoittautunut Britanniassa sen jälkeen, kun monimiljonäärin ex-tyttöystävä pidätettiin - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Rikokset

Jeffrey Epsteinin uusia uhreja on ilmoittautunut Britanniassa sen jälkeen, kun monimiljonäärin ex-tyttöystävä pidätettiin

Jeffrey Epsteinin entistä tyttöystävää syytetään väärien valojen antamisesta sekä tyttöjen hankkimisesta liikemiehelle.

Ghislaine Maxwell ja Jeffrey Epstein.

Julkaistu: 6.7. 20:42

Lisää naisia on ilmoittanut viime vuonna kuolleen monimiljonääri Jeffrey Epsteinin uhreiksi viime päivinä Britanniassa, kun seksuaalirikollisen entinen tyttöystävä, seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwell pidätettiin epäiltynä alaikäisten tyttöjen kuljettamisesta Epsteinin asuntoihin.

Kymmenien naisien ja tyttöjen epäillään joutuneen Epsteinin uhreiksi 1990-luvun lopussa.

Brittiläinen The Guardian-lehti kertoi maanantaina, että Maxwellin syytteiden tultua julkisuuteen asianajaja Gloria Allred, joka edustaa 16 Epsteinin uhriksi joutunutta naista kertoi, että häntä ovat viime päivinä lähestyneet useat naiset, jotka väittävät joutuneensa Epsteinin uhreiksi ja haluavat nyt saada korvauksen edesmenneen monimiljonäärin omaisuudestaan.

Allerdin sanoi BBC:n radio-ohjelmassa häntä lähestyneet uhrit eivät ole ilmoittaneet kenellekään muulle tai korkeintaan lähisukulaiselle siitä, mitä heille oli tapahtunut.

Maxwellin epäillään tienneen Epsteinin mieltymyksistä hyvin nuoriin naisiin ja houkutelleen alaikäisiä tyttöjä, jotta Epstein voisi käyttää heitä hyväkseen.

58-vuotiaan Maxwellin on määrä saapua tällä viikolla New Yorkin oikeuteen kuultavaksi.

Maxwell itse on kieltänyt kaikki syytteet ja sanonut olleensa täysin tietämätön entisen miesystävänsä seksirikoksista.

Hän on aiemmin väittänyt palkanneensa Epsteinille ainoastaan ammattimaisia hierojia. Uhrien mukaan Maxwell oli kuitenkin avainasemassa seksikaupan pyörittämisessä.

Tiedotusvälineiden mukaan Maxwell on myös Britannian prinssi Andrew’n läheinen ystävä. Myös hänet on yhdistetty Epsteinin seksirinkiin.

Prinssi Andrew on toistuvasti kiistänyt harrastaneensa seksiä 17-vuotiaan tytön kanssa, jonka Epstein oli hänelle hankkinut.

Uhriksi joutunut nainen kertoi sunnuntaina australialaiselle kanavalle, että prinssi Andrew’n on syytä panikoida, mikäli Maxwell päättäisi tehdä yhteistyötä viranomaisten kanssa pienemmän tuomion toivossa. Hänen mukaansa Britannian prinssi tiesi Episteinin mieltymyksistä ja todisti, kuinka alaikäisiä tyttöjä virtasi luksusasuntoihin.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Maxwellin tapauksen syyttäjä kertoi aiemmin, että he toivovat prinssi Andrew’n todistavan oikeudessa.

Syyttäjä on aiemmin sanonut, ettei Andrew ole tehnyt yhteistyötä Epsteinin tutkijoiden kanssa. Prinssi kiistää myös nämä väitteet.

Epsteinin uhreja edustava asianajaja sanoi perjantaina tv-kanava ITV:lle, että Andrew väistelee ja välttelee Yhdysvaltojen viranomaisia ja tapauksen tutkintaa.

Vuonna 2008 Epstein joutui vankilaan 13 kuukaudeksi aikomuksesta ostaa seksiä alaikäiseltä. Tämän jälkeen Maxwellia ei enää nähty Epsteinin seurassa.

Kun Epsteinin laajat seksuaalirikokset tulivat julkisuuteen viisi vuotta sitten, Maxwell katosi seurapiireistä ja poistui Yhdysvalloista. Maxwellin olinpaikka oli pitkään arvoitus viranomaisille.

Keskusrikospoliisi FBI pidätti Maxwellin torstaina Yhdysvaltain New Hampshiressa.

CNN:n mukaan Maxwellia voi odottaa jopa 35 vuoden vankeustuomio.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa viime elokuussa, kun hän odotti oikeudenkäynnin alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana.

Yhdysvallat|Seurapiirijulkkista syytetään miljonäärin kätyriksi: Miten Ghislaine Maxwell päätyi Jeffrey Epsteinin seksuaali­rikos­vyyhdin keskiöön?

Monimiljonääri Jeffrey Epsteinin selli­kuoleman jälkeen seksi­rikos­vyyhdin keskiöön on nousemassa brittiläinen seura­piiri­julkkis Ghislaine Maxwell

Kuninkaalliset|Prinssi Andrew’n yhteistyö­halukkuudesta Epstein-tapauksessa ristiriitaisia väitteitä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat