Yhdysvalloilla, Indonesialla ja Brasilialla on vaikeuksia pitää epidemia kurissa – Miksi juuri suuret maat ovat nyt pulassa koronaviruksen kanssa? - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Koronavirus

Yhdysvalloilla, Indonesialla ja Brasilialla on vaikeuksia pitää epidemia kurissa – Miksi juuri suuret maat ovat nyt pulassa koronaviruksen kanssa?

Yhdysvaltain, Brasilian ja Intian kaltaisilla maailman väkirikkaimmilla mailla on suuria haasteita koronaviruksen kanssa. Virus ilmaantuu suurissa maissa useilla eri alueilla ja tarve on miljoonille testeille. Näistä maista ainoastaan Kiina on onnistunut merkittävästi hidastamaan pandemiaa.

Tilaajille

Koronavirukseen kuolleen miehen arkkua laskettiin hautaan Mumbaissa Intiassa kesäkuun loppupuolella.

Julkaistu: 10.7. 2:00, Päivitetty 10.7. 6:37

Kuusi kuukautta koronaviruksen ilmaantumisen jälkeen suurin osa maailman väkirikkaimmista maista kamppailee yhä saadakseen painettua tartuntamäärät alas.

Yhdysvalloissa, Intiassa, Bangladeshissa, Pakistanissa, Indonesiassa, Nigeriassa, Brasiliassa ja Meksikossa asuu yhteensä lähes 40 prosenttia maapallon väestöstä. Kaikissa niissä raportoitujen uusien tautitapausten määrä oli kesäkuussa suurempi kuin toukokuussa. Tapausten määrä Venäjällä on laskenut hitaasti viimeisten kuuden viikon aikana, mutta on silti keskimäärin yli 6 000 uutta tartuntaa päivässä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat