Kadonneeksi ilmoitettu Soulin pormestari löytyi kuolleena, poliisi ei epäile rikosta tapauksessa - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Etelä-Korea

Kadonneeksi ilmoitettu Soulin pormestari löytyi kuolleena, poliisi ei epäile rikosta tapauksessa

Kuolemaan ei poliisin mukaan liity rikosta.

Soulin pormestari Park Won-soon vuonna 2014.

Julkaistu: 9.7. 22:26

Torstaina kadonnut Etelä-Korean pääkaupungin Soulin pormestari Park Won-soon, 64, on löytynyt kuolleena.

Aiemmin torstaina pormestarin tytär oli ilmoittanut poliisille isänsä katoamisesta. Park oli lähtenyt kotoaan aamupäivällä ja perunut kaikki päivän kokoukset. Tyttären mukaan Park oli jättänyt jälkeensä testamenttia muistuttavan viestin.

Poliisit etsivät Parkia tuntien ajan.

Lopulta Park löytyi kuolleena Soulin pohjoispuolelta sijaitsevalta vuorelta läheltä paikkaa, jonne hänen puhelimensa signaali oli viimeksi jäljitetty, kertoo eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap.

Uutistoimistot AFP ja Reuters kertovat, että Parkin oletetaan riistäneen henkensä. Poliisin mukaan tapaukseen ei liity mitään hämärää.

Aiemmin samana päivänä eteläkorealainen uutistoimisto kertoi, että Parkin entinen sihteeri oli tehnyt esimiehestään kantelun keskiviikkona. Uutistoimiston mukaan sihteeri syytti Parkia seksuaalisesta häirinnästä.

Poliisin mukaan asiasta oli käynnissä esitutkinta.

Park Won-soon oli yksi Etelä-Korean näkyvimpiä poliitikkoja, josta uumoiltiin jopa varteenotettavaa ehdokasta vuoden 2022 presidentinvaaleihin. Park oli myös merkittävässä roolissa koronaviruksen torjunnassa Etelä-Koreassa.

Soulin pormestarina hän toimi vuodesta 2011. Aiemmin urallaan hän toimi merkittävänä ihmisoikeusaktivistina, joka tunnettiin eritoten sukupuolten tasa-arvon edistäjänä.

Uransa aikana Park työskenteli ihmisoikeuksien parissa ja haki muun muassa oikeutta naisille, jotka pakotettiin työskentelemään bordelleissa Japanin miehityksen aikaan. Hän voitti myös erään seksuaalista häirintää koskeneen tapauksen 1990-luvulla.

Hän myös tuki vuoden 2018 metoo-liikkettä, joka toi seksuaalisen häirinnän laajaan tietoisuuteen.

”Yksittäisten sankarien päättäväisyys ei ratkaise. Mielestäni tarvitsemme sosiaalista solidaarisuutta”, Park sanoi tuolloin ja kehotti tukemaan metoo-liikettä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat