Sotaveteraani karkasi puumansa kanssa metsään Puolassa – antautui poliisille kolmen päivän paon jälkeen - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Puola

Sotaveteraani karkasi puumansa kanssa metsään Puolassa – antautui poliisille kolmen päivän paon jälkeen

Puuma vietiin hoitoon eläintarhaan. Tapahtumat saivat alkunsa, kun eläintarhan viranomaiset saapuivat hakemaan eläintä, mies uhkasi heitä veitsellä ja pakeni metsään puuma hihnassa.

Kuvakaappaus Gazeta Wyborcza -sanomalehden uutisesta. Lehden mukaan mies oli ostanut puuman kuusi vuotta sitten Tšekistä ja hoitanut sitä kotonaan.

Julkaistu: 12.7. 15:15, Päivitetty 12.7. 23:39

Puolan poliisin jahtaama metsään paennut sotaveteraani antautui poliisille sunnuntaina ja luovutti puumansa eläintarhaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Noin 200 poliisia jäljitti Afganistanin sodan veteraania ja tämän kissapetoa kolmen päivän ajan.

Etelä-Puolassa sijaitsevan Zawiercien kaupungin poliisi kertoi Facebookissa, että mies antautui poliisille, ja hänet päästettiin myöhemmin vapaaksi.

Puuma vietiin Chorzowin eläintarhaan ammattilaisten hoidettavaksi.

”Se ei ole pehmolelu, vaan yksi maailman vaarallisimmista eläimistä. Se voi olla todellinen uhka ihmiselämälle”, Poznańin eläintarhan johtaja Ewa Zgrabczyńska varoitti aiemmin.

Näin vaarallisten eläinten pitäminen lemmikkinä on Puolassa kiellettyä. Tästä syystä myös erikoislaatuiset tapahtumat käynnistyivät.

Eläintarhan viranomaiset saapuivat miehen asunnolle Etelä-Puolassa perjantaina. Miehen piti oikeuden päätöksellä luovuttaa puuma eläintarhaan.

Eläin jäi kuitenkin takavarikoimatta, sillä sotaveteraani uhkasi tulijoita veitsellä. Sitten mies pakeni puuma hihnassa, paikalliset mediat kertovat AFP:n mukaan.

Gazeta Wyborcza -sanomalehden mukaan mies oli ostanut eläimen kuusi vuotta sitten Tšekistä ja hoitanut sitä kotonaan.

Erikoinen parivaljakko sai tukea yllättäviltäkin tahoilta. Etelä-Puolassa sijaitsevan Mysłowicen kaupungin pormestari Dariusz Wójtowicz kirjoitti Facebookissa, että kenties joku voisi katsoa tapausta hieman inhimillisemmin.

”Hänen rakkautensa eläintä kohtaan ja oikeuden sydämetön päätös pakottivat hänet pakosalle. Hän piileksii metsässä”, Wójtowicz kirjoitti ennen kuin mies antautui poliisille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat