Hiili­neutraalius ja huivi­kielto mahtuvat samaan hallitukseen, josta povataan esimerkkiä muulle Euroopalle – Tutkija uskoo, että vihreiden ja konservatiivien koalitioita nähdään vielä lisää - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Hallitukset

Hiili­neutraalius ja huivi­kielto mahtuvat samaan hallitukseen, josta povataan esimerkkiä muulle Euroopalle – Tutkija uskoo, että vihreiden ja konservatiivien koalitioita nähdään vielä lisää

Vihreiden ja konservatiivien väliset hallitusneuvottelut ovat osoittautuneet vaikeiksi, mutta toistaiseksi Itävallassa kansa on ollut tyytyväinen politiikkaan. Seuraavaksi yhteistyötä kokeillaan Irlannissa ja ehkä ensi vuonna Saksassa.

Tilaajille

ÖVP:n johtaja Sebastian Kurz (vas.) ja vihreän puolueen johtaja Werner Kogler Wienissä 7. tammikuuta, jolloin hallitus nimitettiin.

Julkaistu: 15.7. 2:00, Päivitetty 21.7. 10:55

Maa hiilineutraaliksi vuoteen 2040 mennessä. Muslimityttöjen huivien käyttö kielletään alle 14-vuotiailta kouluissa. Kaikki sähkö uusiutuvista energialähteistä vuoteen 2030 mennessä. Mahdollisesti vaaralliset turvapaikanhakijat voidaan ottaa säilöön ennaltaehkäisevästi. Matkustajakohtainen 12 euron lentovero. Veroja kevennetään isoilta yrityksiltä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat