Seitsemän ihmistä kuollut neljässä eri onnettomuudessa Ranskan alpeilla - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Onnettomuudet

Seitsemän ihmistä kuollut neljässä eri onnettomuudessa Ranskan alpeilla

Viranomaiset varoittavat kävijöitä Ranskan Alppien vaikeiden kiipeilyreittien vaaroista.

Julkaistu: 15.7. 20:39

Ranskan Alpeilla on tapahtunut vuorokauden aikana sarja onnettomuuksia, joiden seurauksena seitsemän ihmistä on kuollut, kertoo uutistoimisto AFP.

Tiistaina iltapäivällä 40-vuotiaan hollantilaisen miehen ja 30-vuotiaan ranskalaisen naisen ruumiit löytyivät Ranskan itäisestä Chaimonixin kunnasta. Kylä sijaitsee lähellä Alppien korkeinta Mont Blancin huippua. Pariskunta oli kiipeämässä alueen suositulla kiipeilyreitillä. AFP:n mukaan ruumiit löytyivät reitin kiviseltä harjanteelta. Onnettomuuden syytä ei viranomaisten mukaan voitu heti varmistaa.

Samana iltapäivänä kaksi 48-vuotiasta miestä kuoli onnettomuudessa, kun varjoliitimen siivet hajosivat yllättäen. Varjoliidintä lentänyt opas ja hänen asiakas iskeytyivät talon kattoa vasten La Chapelle-d’Abondancen kylän yllä, Genevenjärven eteläpuolella.

71-vuotias mies kuoli tiistaina pudottuaan Mont de Grangen vuorenhuipun liepeillä. Mont de Grangen vuori sijaitsee lähellä lähellä Sveitsin rajaa.

Keskiviikkona pelastushenkilökunta havaitsi kahden kiipeilijän ruumiit Mont Maudit -vuoren Italian puoleisella juurella. Italialaiset kiipeilijät olivat 66- ja 67-vuotiaita.

Mont Mauditin huippu on osa vuorijonoa, joka piirtää Ranskan ja Italian välisen rajan. Chamonixin kylän poliisin Stephane Bozonin mukaan pari oli pudonnut laskeutuessaan Ranskan puolelle. Sää oli Bozonin mukaan pilvinen, kun onnettomuus tapahtui.

Ranskassa on tällä viikolla vietetty kansallispäivän vapaita. Alpeille suuntaa kesäisin runsaasti turisteja ja kiipeilijöitä. Viranomaiset varoittavat kävijöitä vaikeiden kiipeilyreittien vaaroista. Alpeilla kuolee vuosittain noin sata kiipeilijää.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat