Kannatuslukujen heikkeneminen sai Trumpin vaihtamaan kampanjapäällikkönsä, taustalla painaa myös epäonnistunut kampanjatilaisuus - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|USA:n presidentinvaalit

Kannatuslukujen heikkeneminen sai Trumpin vaihtamaan kampanjapäällikkönsä, taustalla painaa myös epäonnistunut kampanjatilaisuus

Trumpin kampanjapäälliköksi nousee kampanjan nykyinen apulaispäällikkö ja Trumpin vuoden 2016 kampanjan kenttäpäällikkö Bill Stepien.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Valkoisessa talossa keskiviikkona.

Julkaistu: 16.7. 10:58

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti keskiviikkona vaihtavansa vaalikampanjansa johtajan. Entisen kampanjapäällikön Brad Parscalen tilalle nousee apulaispäällikkö Bill Stepien.

Presidentille ominaiseen tapaan tieto kampanjapäällikön vaihdoksesta julkaistiin sosiaalisen median palveluissa Facebookissa ja Twitterissä.

Uusi kampanjajohtaja Stepien toimi Trumpin vuoden 2016 kampanjassa kenttäpäällikkönä. Hän on pitkän linjan republikaanistrategi sekä läheinen Trumpin ja tämän vävyn Jared Kushnerin kanssa. Ennen siirtymistään Trumpin kampanjaan Stepien toimi Valkoisessa talossa poliittisena johtajana.

”Tämän [voiton] pitäisi olla paljon helpompi [kuin vuonna 2016], sillä kannatuslukumme kasvavat nopeasti, talous on parantumassa, rokotteet ja lääkkeet ovat tulossa pian ja amerikkalaiset haluavat turvalliset kadut ja yhteisöt”, Trump lopettaa tiedotteensa.

Trumpin mukaan Parscale jää neuvonantajaksi ja siirtyy takaisin vastaamaan kampanjan digitaalisesta strategiasta, josta tämä vastasi myös vuoden 2016 kampanjassa.

Muutokset Trumpin kampanjan johdossa eivät tule yllätyksenä.

Parscalea on kampanjan sisällä syytetty epäonnistuneesta kampanjatilaisuudesta Tulsassa Oklahomassa kesäkuun lopussa, kertoo uutistoimisto Reuters. Ensimmäinen kampanjatilaisuus kuukausien koronavirustauon jälkeen veti paikalle odotettua vähemmän yleisöä.

Vaihdoksen taustalla uskotaan olevan myös Trumpin kannalta huolestuttavat kannatusluvut.

Kesän aikana tehdyissä gallupeissa demokraattien ehdokas Joe Biden on ollut Trumpin edellä. Esimerkiksi Reutersin ja markkinatutkimusyhtiö Ipsosin gallupin mukaan Biden johtaa Trumpia kymmenen prosenttiyksikköä.

Trumpin kannatusta ovat heilauttaneet Yhdysvaltojen paheneva koronavirustilanne sekä talouden taantuminen. Alkukesän aikana ympäri maata on myös nähty paikoin väkivaltaisiksi yltyneitä mielenosoituksia poliisiväkivaltaa ja rasismia vastaan.

Presidentinvaalit on määrä käydä Yhdysvalloissa 3. marraskuuta.

Yhdysvallat|Yli viisi miljoonaa amerikkalaista menetti sairaus­vakuutuksensa neljässä kuukaudessa – Trumpin hallinnon ajama Obama­caren kaataminen voisi viedä vakuutuksen miljoonilta lisää

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat