Oikeuden asiakirjat: Jeffrey Epstein pakotti alaikäisen tytön seksiin prinssi Andrew’n kanssa kiristääkseen prinssiä - Ulkomaat | HS.fi
Ulkomaat|Seksuaalirikokset

Oikeuden asiakirjat: Jeffrey Epstein pakotti alaikäisen tytön seksiin prinssi Andrew’n kanssa kiristääkseen prinssiä

Vasta julkaistut oikeuden asiakirjat vuodelta 2015 tuovat uusia väitteitä pitkään jatkuneeseen vallan ja seksirikollisuuden vyyhteen, jonka keskiössä on viime vuonna kuollut liikemies Jeffrey Epstein.

Kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika Prinssi Andrew on kiistänyt harrastaneensa seksiä Jeffrey Epsteinin hankkiman alaikäisen tytön kanssa. Kuvassa prinssi Andrew tammikuussa 2020.

Julkaistu: 31.7. 23:18

Alaikäinen tyttö pakotettiin harrastamaan seksiä Prinssi Andrew’n kanssa, käy ilmi vasta julkaistuista yhdysvaltalaisista oikeuden asiakirjoista. Asiakirjoista kertoo esimerkiksi brittilehti The Guardian.

Newyorkilaisen oikeusistuimen julkaisemista asiakirjoista käy ilmi, että viime vuonna kuolleen sijoittaja Jeffrey Epsteinin epäillään valmistelleen prinssi Andrew’n kiristämistä.

Pöytäkirjojen mukaan Epstein neuvoi tyttöä ”antamaan prinssille mitä ikinä tämä haluaa ja raportoimaan hänelle [Epsteinille] seksuaalisen hyväksikäytön yksityiskohdista”.

Tyttöä kutsutaan asiakirjoissa peitenimellä Jane Doe numero 3.

Epsteinin väitetään parittaneen Jane Doe 3:a vaikutusvaltaisille ihmisille, jotta Epstein saisi pönkitettyä itselleen lisää henkilökohtaista, taloudellista ja poliittista valtaa. Epsteinin tarkoituksena olisi ollut myös saada haltuunsa tietoa, jota voisi käyttää kiristykseen.

Oikeuden asiakirjojen mukaan näihin vaikutusvaltaisiin ihmisiin kuuluu useita yhdysvaltalais­poliitikkoja, yritysjohtajia, ulkomaisia presidenttejä ja ainakin yksi tunnettu pääministeri.

Oikeuden julkaisemissa asiakirjoissa esiintyy myös väite, että prinssi Andrew yritti vaikuttaa Yhdysvaltain viranomaisiin Epsteinin puolesta, jotta tämä voisi kiinni jäätyään neuvotella itselleen edullisen sopimuksen.

Ison-Britannian kuningatar Elisabetin toiseksi vanhin poika prinssi Andrew on aiemmin ehdottomasti kiistänyt, että hän olisi harrastanut seksiä Epsteinin hankkiman 17-vuotiaan tytön kanssa. Prinssistä on kuitenkin löydetty kuvia, joissa hän halailee tyttöä vyötäröltä.

Nyt julkaistut oikeuden asiakirjat liittyvät vuonna 2015 käsiteltyyn siviili­oikeudelliseen kiistaan, jossa nainen nimeltään Virginia Roberts Giuffre syytti Epsteinia ja hänen entistä tyttöystäväänsä Ghislaine Maxwellia seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

New Yorkin syyttäjä Audrey Strauss esitteli heinäkuun alussa tiedotustilaisuudessaan arkistovalokuvaa Jeffrey Epsteinista ja Ghislaine Maxwellista.

The Guardianin mukaan Giuffre on väittänyt, että hänet pakotettiin seksiin prinssi Andrew’n kanssa, mutta oikeuden asiakirjoista ei käy ilmi, onko juuri Giuffre juuri Jane Doe numero 3.

Asiakirjoissa esiintyy kaksi muutakin naista, Jane Doe 1 ja Jane Doe 2. Heidän asianajajansa sanoivat The Guardianin mukaan, että naiset olivat vaatineet asiakirjojen julkaisemista.

Epsteinin entisen tyttöystävän Ghislaine Maxwell sen sijaan vaati niiden pitämistä salaisina. Maxwell pidätettiin heinäkuun alussa.

Liittovaltion syyttäjät ovat nostaneet Maxwellia vastaan syytteitä esimerkiksi siitä, että epäilevät hänen osallistuneen alaikäisten tyttöjen houkutteluun ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön vuosina 1994–1997.

Lue lisää: Seurapiirijulkkista syytetään miljonäärin kätyriksi: Miten Ghislaine Maxwell päätyi Jeffrey Epsteinin seksuaalirikosvyyhdin keskiöön?

Kymmenien nuorten naisten ja tyttöjen hyväksikäytöstä sekä seksikaupan pyörittämisestä syytetty Jeffrey Epstein löytyi viime vuonna kuolleena sellistään. Virallinen kuolinsyy oli itsemurha.

Epstein oli varakas ja vaikutusvaltainen mies, joka joutui ensimmäistä kertaa vankilaan 13 kuukaudeksi aikomuksesta ostaa seksiä alaikäiseltä vuonna 2008. Epstein toimi useiden miljardöörien ja vaikutusvaltaisten ihmisten varainhoitajana. Aiemmin hänen tuttavapiiriinsä kuuluivat muun muassa Woody Allen, Bill Clinton ja Donald Trump.

Jeffrey Epsteinin menestyksen salaisuus oli pieni musta muisti­kirja – Seksi­rikos­skandaali paisuu yhä, ja se voi tahria kaksi presidenttiä

Yhdysvallat|Seurapiirijulkkista syytetään miljonäärin kätyriksi: Miten Ghislaine Maxwell päätyi Jeffrey Epsteinin seksuaali­rikos­vyyhdin keskiöön?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Ulkomaat