Kiinalaisten satelliittikuvien aukot paljastivat uusia keskitysleirejä – miksi uiguurien sortoon ei puututa, vaikka siitä on tiedetty vuosia? - Ulkomaat | HS.fi

Kiinalaisten satelliittikuvien aukot paljastivat uusia keskitysleirejä – miksi uiguurien sortoon ei puututa, vaikka siitä on tiedetty vuosia?

Uutissivusto Buzzfeed löysi Kiinan Xinjiangista satelliittikuvien avulla 260 uutta vankilaa, joiden uskotaan olevan uiguurivähemmistön keskitysleirejä. Kiinan pelottelutaktiikka toimii, ja ainoastaan Yhdysvallat on puuttunut tilanteeseen.

Uutissivusto Buzzfeedin mukaan kuvassa näkyvä rakennelma lähellä Ürümqin kaupunkia on uusi valtava vankilakompleksi. Päärakennelman pitkä sivu on noin kaksi kilometriä pitkä, ja Buzzfeedin mukaan viime vuoden lopussa valmistunut laajennusosa lähes kilometrin.

2.9.2020 2:00 | Päivitetty 2.9.2020 8:23

Kartalle asetettuna vankila täyttää puolet New Yorkin keskuspuistosta. Tai sitten sitä voi verrata Helsingin Olympiastadioniin: vankila vastaa melkein kahdeksaa Olympiastadionia, jonka pituus on 243 metriä.

Kiinan Xinjiangissa sijaitseva vankila on tarkoitettu uiguurivähemmistön keskitysleiriksi, uutissivusto Buzzfeed kertoo viime viikolla julkaisemassaan jutussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat