Viro kieltää alkoholin öisen anniskelun - Ulkomaat | HS.fi

Viro kieltää alkoholin öisen anniskelun

Anniskelu kielletään puolenyön ja aamukymmenen välillä. Kiellolla pyritään estämään koronaviruksen leviämistä juhlijoiden keskuudessa.

Viron baareissa loppuu viikon kuluttua anniskelu puolilta öin. Viron hallitus kielsi öisen anniskelun rajoittaakseen koronaviruksen leviämistä.­

18.9. 6:04

Viro kieltää alkoholijuomien anniskelun öisin puolenyön ja aamukymmenen välillä. Asiasta päätti Viron hallitus, kertoo hallitus tiedotteessaan.

Kielto astuu voimaan ensi viikon perjantain ja lauantain välisenä yönä puolilta öin. Se koskee kaikkia paikkoja, joissa alkoholijuomia myydään paikalla juotavaksi, eli esimerkiksi baareja, yökerhoja, ravintoloita, teatterien lämpiöitä ja hotelleja.

Kielto on tilapäinen. Se on nyt tehdyllä päätöksellä voimassa lokakuun 24. pävään asti. Viikkoa ennen määräajan päättymistä Viron hallitus tarkastelee, onko kieltoa tarvetta jatkaa.

Kiellon syynä on koronavirusepidemia. Kiellolla pyritään hillitsemään epidemian leviämistä.

”Virossa on tapahtunut hyppäyksellinen covid-19-tartuntojen levinneisyyden kasvu, ja siksi on tarpeellista ja perusteltua jälleen kerran saattaa voimaan maanlaajuinen rajoitus”, totesi Viron pääministeri Jüri Ratas hallituksen tiedotteen mukaan.

”Kuten olemme nähneet, koronavirus leviää erityisen hyvin juhlissa. Valitettavasti alkoholin käyttö vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen tavalla, joka edistää viruksen leviämistä”, Ratas sanoi.

Virossa koronaviruksen ilmaantuvuus on hallituksen tiedotteen mukaan 25,36 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana. Vielä elokuun alussa sama luku oli 4,4, ja elokuun puolessavälissä se oli 8,4.

Suomessa taudin ilmaantuvuus oli torstaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan 10,1.

Viro päätti viikko sitten, että Suomesta, Latviasta ja Liettuasta Viroon matkustavan ei tarvitse jäädä karanteeniin, jos ilmaantuvuus lähtömaassa on alle 25 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana. Tämä sääntö tuli voimaan tämän viikon maanantaina.

Luitko jo nämä?

Osaston uusimmat

Luetuimmat - Ulkomaat