Georgian ex-presidentti Saakašvili otti elämäntehtäväkseen Putinin vastustamisen, ja nyt hän yrittää uudistaa Ukrainaa, koska muuten ”Venäjä voi nielaista meidät kaikki”

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi nimitti Georgian entisen presidentin Mihail Saakašvilin reformineuvostonsa johtoon. Saakašvilin mielestä tärkeintä on uudistaa korruptoitunut oikeuslaitos ja luoda oikeusvaltio.

Ukrainan reformineuvostoa johtava Georgian entinen presidentti Mihail Saakašvili antoi HS:lle haastattelun Kiovan-talonsa takapihalla olevassa katoksessa. Se on rakennettu muistuttamaan perinteistä ukrainalaista maalaistaloa.

22.9.2020 2:00 | Päivitetty 22.9.2020 6:11

Kiova

Kun tarvitsee esimerkkiä julkisista vihamiehistä, katse kääntyy nopeasti Georgian entiseen presidenttiin Mihail Saakašviliin ja Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin.

Heidän valmiiksi surkeat välinsä katkesivat Georgian sotaan elokuussa 2008. Putin sanoi haluavansa ”hirttää munistaan” Saakašvilin. Hän on puolestaan kertonut julkisesti inhoavansa Putinia ja ottanut elämäntehtäväkseen vastustaa Putinin johtamaa Venäjää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat