Venäjällä valmistaudutaan Bidenin voittoon, mutta valitellaan ”Yhdysvaltain vaalijärjestelmän ongelmia” – Virallisen kannan mukaan USA:n vaalien tuloksella ei ole väliä - Ulkomaat | HS.fi

Venäjällä valmistaudutaan Bidenin voittoon, mutta valitellaan ”Yhdysvaltain vaalijärjestelmän ongelmia” – Virallisen kannan mukaan USA:n vaalien tuloksella ei ole väliä

Virallisen linjan mukaan tuloksella ei ole Venäjälle kovin suurta merkitystä. Suhteet eivät kuitenkaan parane. Eliitissä näyttää kuitenkin olevan eroja suhtautumisessa Joe Bidenin voittoon.

Moskovan Punainen tori lokakuussa. Venäjän mediassa on viestitty, ettei Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksella ole suurta väliä, sillä maiden välisten suhteen ei uskota paranevan.

6.11.2020 17:15 | Päivitetty 6.11.2020 17:35

Moskova

Yhdysvaltain presidentinvaaleja on seurattu Moskovassa tarkkaan, ovathan ne vanhan vitsin mukaan Venäjän tärkeimmät vaalit.

Valtakunnallisten televisiokanavien sävy muuttui nopeasti vahingoniloiseksi, kun tulos viivästyi ja presidentti Donald Trump esitti perusteettomia väitteitään laajasta vaalivilpistä. Pääviesti oli, että tilanne on uusi todistus läntisten demokratioiden ongelmista ja niiden järjestelmän taipumuksesta ajautua kaaokseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat