Trumpin kannattajat vaativat turhaan pääsyä ääntenlaskusaliin – Ketkä Yhdysvalloissa laskevat äänet ja ketkä heitä tarkkailevat? - Ulkomaat | HS.fi

Trumpin kannattajat vaativat turhaan pääsyä äänten­lasku­saliin – Ketkä Yhdysvalloissa laskevat äänet ja ketkä heitä tarkkailevat?

Yhdysvaltojen äänestyspaikoilla parveilee niin demokraatteja kuin republikaaneja, mutta edes presidentti ei voi pysäyttää ääntenlaskua.

Donald Trumpin kannattajat vaativat päästä tarkkailemaan ääntenlaskua Detroitissa Michiganin osavaltiossa keskiviikkona, mutta ovet pysyivät kiinni.

6.11.2020 18:37

Huijausta ja vääriä ääniä, pysäyttäkää laskenta!

Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump suuntasi käskynsä suoraan kohti demokraattisen prosessin ydintä, mutta äänten laskeminen ei pysähtynyt.

Sen sijaan osa Trumpin kannattajista vastasi kutsuun lähteä ääntenlaskentapaikoille vaatimaan pääsyä saliin ja ääntenlaskennan lopettamista. Keskiviikkona Detroitin TCF Centerissä Michiganissa joukko kerääntyi paukuttamaan ikkunoita ja vaatimaan pääsyä saliin, jossa ääniä laskettiin. Trump heitti bensaa liekkeihin twiittaamalla tukensa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat