Trumpin tappio johti jo yhteen ministerieroon, mutta moni populistijohtaja on pysynyt hiljaa – Miten populismille nyt käy?

Viron sisäministeri joutui maanantaina eroamaan trumpilaisen möläyttelyn vuoksi – populismin kielenkäyttö voi nyt siistiytyä, mutta populistien edustamat poliittiset vaatimukset keräävät yhä kannatusta.

Donald Trump on maailman vaikutusvaltaisin populisti, jonka vaalitappiosta vetävät johtopäätökset myös ranskalainen oppositiopoliitikko Marine Le Pen, Unkarin pääministeri Viktor Orbán, Britannian pääministeri Boris Johnson, Italian oppositiopoliitikko Matteo Salvini, Brasilian pääministeri Jair Bolsonaro ja suomalainen oppositiopoliitikko Jussi Halla-aho.

10.11.2020 2:00 | Päivitetty 10.11.2020 6:42

Bryssel/Helsinki

Presidentti Donald Trumpin häviö on tehnyt monen Euroopan populistiliittolaisen elämästä tukalaa. Maanantaina Yhdysvaltojen presidentinvaalien tulos aiheutti ensimmäisen ministerieron.

Oikeistopopulistisen Ekren sisäministeri Mart Helme joutui eromaan haukuttuaan Joe Bidenia ”korruptioituneeksi” ja vihjattuaan vaalien tuloksen johtuvan salaliittoteorioista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat