Viranomaiset löysivät Utahin aavikolta oudon metallisen pylvään – Video näyttää hämmentyneiden miesten reaktiot - Ulkomaat | HS.fi

Viranomaiset löysivät Utahin aavikolta oudon metallisen pylvään – Video näyttää hämmentyneiden miesten reaktiot

Lampaita helikopterista laskeneet viranomaiset paikansivat Utahin erämaasta oudon metallipylvään. Viranomaisilla ei ole toistaiseksi tietoa, mistä rakennelma on peräisin.

24.11.2020 17:12 | Päivitetty 25.11.2020 7:52

Yhdysvalloissa Utahin osavaltion aavikolta on löytänyt metallinen pylväs, joka hämmentää paikallisia viranomaisia, kertovat BBC ja CNN.

Paikalliset villieläinviranomaiset paikansivat epätavallisen rakennelman helikopterista, kun he olivat laskemassa paksusarvilampaita. Noin 3,6 metriä korkea pylväs oli pystytetty maahan kiven väliin, viranomaiset kertoivat havainnostaan. Pylväässä ei ollut viitteitä siitä, kuka on sen asentanut.

Tämän artikkelin yhteydessä olevalla videolla näkyy, kuinka viranomaiset kummastelevat löytöä.

Paksusarvilampaita helikopterista laskeneet viranomaiset löysivät erikoisen rakennelman Utahin aavikolta.­

Helikopteria lentänyt Bret Hutchings kuvaili löydöstä paikallisen televisiokanavan haastattelussa ”kummallisimmaksi asiaksi”, johon hän on aavikolla törmännyt vuosien aikana.

Hän arveli vitsikkäästi, että pylvään olisi erämaahan pystyttänyt jonkinlainen ”uuden aallon taiteilija” tai Stanley Kubrickin 1968 ohjaaman 2001: Avaruusseikkailu -elokuvan fani. Elokuvassa esiintyy näkymättömien vieraiden lajien luomia mustia rakennelmia.

Stanley Kubrickin elokuvassa 2001: Avaruusseikkailu esiintyi mustia pylväitä, jotka muistuttavat Utahin aavikolta löytynyttä rakennelmaa. Elokuvan alussa ihmisapinat kerääntyvät ihmettelemään pylvästä.­

Utahin viranomaiset tiedottivat suorakaiteen muotoisesta löydöksestään kuvien kera viime viikolla.

Tiedotteen mukaan viranomaiset pohtivat vielä, onko pylvään alkuperää tarvetta tutkia tarkemmin, kirjoittaa BBC. Viranomaiset muistuttivat, että liittovaltion hallinnoimille julkisille maille on laitonta pystyttää rakennelmia tai taidetta ilman lupaa.

Viranomaiset eivät ole paljastaneet pylvään tarkkaa sijaintia, koska he pelkäävät, että ihmiset saattaisivat yrittää etsiä sen ja jäädä jumiin aavikolle. Maasto on karua paksusarvilampaiden elinalueilla Utahin eteläosissa.

Metallipylväs Utahin erämaassa.­

Toistaiseksi kukaan ei ole ilmoittanut olevansa vastuussa metallipylvään asentamisesta aavikolle. Pylvään pystyttäjää on etsitty muun muassa sosiaalisessa mediassa Instagramissa, missä se on myös herättänyt kummastusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat