Hakkerit iskivät tanskalaiseen Ritzau-uutistoimistoon, hyökkäystä luonnehdittu hyvin ammattimaiseksi - Ulkomaat | HS.fi

Hakkerit iskivät tanskalaiseen Ritzau-uutistoimistoon, hyökkäystä luonnehdittu hyvin ammattimaiseksi

Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa.

Ruutukaappaus tanskalaisen Ritzau-uutistoimiston verkkosivulta 25. marraskuuta 2020. Tanskalainen uutistoimisto Ritzau joutui tiistaina tietomurron kohteeksi.­

25.11.2020 20:34

Tanskalainen uutistoimisto Ritzau joutui tiistaina tietomurron kohteeksi, ja hyökkääjät ovat päässeet käsiksi sen dataan. Asiasta kerrotaan uutistoimiston verkkosivuilla.

Uutistoimisto ei ole suostunut toimitusjohtaja Lars Vesterlökken mukaan maksamaan hyökkääjien vaatimia lunnaita. Vaadittu lunnassumma ei myöskään ole tiedossa, sillä Ritzaun edustajat eivät ole avanneet hyökkääjien jättämiä tarkkoja ohjeita.

Noin neljännes uutistoimiston palvelimista on vahingoittunut hyökkäyksessä.

Hyökkäyksen takia uutistoimiston palvelut ovat keskeytyneet. Hyökkääjien henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa, mutta hyökkäystä on luonnehdittu hyvin ammattimaiseksi.

Ritzaun omat it-asiantuntijat ja uutistoimiston palkkaamat turvallisuusalan ammattilaiset käyvät läpi toimiston palvelimia. Tämän lisäksi uutistoimisto kertoo tekevänsä yhteistyötä vakuutusyhtiönsä edustajien kanssa. Ritzaun odotetaan pystyvän palaamaan normaaliin päiväjärjestykseen torstaina.

Ritzau on Tanskan suurin uutistoimisto, joka välittää uutisia ja kuvamateriaalia sekä tanskalaisille että kansainvälisille medioille. Hyökkäyksen takia uutistoimisto välittää materiaaliaan varajärjestelmien kautta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat