Fuckingin kylä Itävallassa kyllästyi vitsailuun ja pani nimensä vaihtoon - Ulkomaat | HS.fi

Fuckingin kylä Itävallassa kyllästyi vitsailuun ja pani nimensä vaihtoon

Kylä päätettiin nimetä vuoden alusta lähtien Fuggingiksi.

27.11.2020 10:50 | Päivitetty 27.11.2020 16:07

Itävaltalainen Fuckingin kylä on kyllästynyt englanniksi alatyylisen nimensä tuottamaan huomioon. Ensimmäinen tammikuuta kylä aloittaa uuden vuoden uudella nimellä Fugging, kertoo muun muassa uutistoimisto AFP.

Fuckingissa asuu satakunta itävaltalaista ja kylä sijaitsee reilut 30 kilometriä Salzburgista luoteeseen. Nimen muuttamista on harkittu vuosia.

Kylä on niittänyt kansainvälistä mainetta, kun turistit ovat poseeranneet Fucking-kylttien edessä ja jakaneet valokuvat sosiaalisessa mediassa. Röyhkeimmät turistit ovat varastaneet kylän nimikylttejä, minkä vuoksi Fucking on jouduttu kirjoittamaan betonisiin paikkakyltteihin. Kylttivarkaudet ovat olleet kylän lähes ainoita rikoksia.

”Voin vahvistaa, että kylä on päätetty nimetä uudelleen. En halua sanoa asiasta mitään muuta. Olemme saaneet jo aivan tarpeeksi mediahuomiota”, Tarsdorfin alueen pormestari Andrea Holzner sanoi AFP:n mukaan.

Kyltti itävaltalaisen Fuckingin kylän ulosmenotiellä.­

Itävaltalaisen Die Presse -sanomalehden mukaan kyläläiset ovat saaneet tarpeekseen vierailijoista ja heidän huonoista vitseistään.

Kylässä on ollut asutusta jo vuodesta 1070 lähtien. Kylän nimen on arveltu olevan peräisin baijerilaiselta aateliston jäseneltä, jonka nimi oli Focko. Vuoden 1825 kartan mukaan kylä oli nimetty Fukingiksi.

Uutistoimisto AFP havaitsi, että alueella on muitakin englanninkielisten huomion herättäviä alueiden nimiä. Saksassa, noin 20 kilometriä Fuckingista sijaitsee nimittäin Pettingin kylä.

Saksalaisille oluenpanijoille nimenmuutos on huono uutinen. Saksassa kun valmistetaan olutta, jonka nimi on saanut inspiraation itävaltalaiskylästä. Olut tunnetaan nimellä Fucking Hell.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat