Trumpin kampanjaorganisaatio hävisi oikeusjutun Pennsylvaniassa, aikoo valittaa korkeimpaan oikeuteen - Ulkomaat | HS.fi

Trumpin kampanjaorganisaatio hävisi oikeusjutun Pennsylvaniassa, aikoo valittaa korkeimpaan oikeuteen

Tärkeän vaa’ankieliosavaltion vaalitulos pysyi kahdessa oikeusasteessa.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin juristi Rudy Giuliani (vas.) ja hänen tiimiinsä kuuluva Jenna Ellis kävivät tällä viikolla puhumassa vaalituloksesta Pennsylvanian Senaatin komitealle Gettysburgissa Pennsylvaniassa.­

27.11.2020 21:53

Yhdysvalloissa liittovaltion vetoomustuomioistuin on hylännyt presidentti Donald Trumpin kampanjaorganisaation kanteen, jolla pyrittiin estämään Trumpin vastaehdokkaan Joe Bidenin julistaminen 3. marraskuuta pidettyjen presidentinvaalien voittajaksi Pennsylvanian osavaltion osalta.

Pennsylvania oli vaaleissa tärkeä vaa’ankieliosavaltio, jonka voitto tuo voittajaehdokkaalle 20 valitsijaääntä. Oikeuden päätös on uusin takaisku Trumpin pyrkimyksille muuttaa vaalien lopputulos.

Republikaanipuoluetta edustava Trump on esittänyt väitteitä laajamittaisesta vaalivilpistä presidentinvaaleissa eri osavaltioissa. Todisteita hän taustajoukkoineen ei ole esittänyt väitteidensä tueksi.

”Vapaat ja reilut vaalit ovat demokratiamme elinehto. Syytökset epäreiluudesta ovat vakavia. Mutta vaalien sanominen epäreiluiksi ei tee niistä sellaisia”, kirjoitti Stephanos Bibas kolmen tuomarin nimissä.

Pennsylvania virallisti osavaltion vaalituloksen Bidenin hyväksi tällä viikolla.

Trumpin kampanjaorganisaatio kuitenkin valitti tuloksesta oikeuteen. Saatuaan hylkäävän päätöksen oikeudesta Trumpin kampanja valitti vetoomustuomioistuimeen, joka nyt hylkäsi valituksen.

Trumpin taustajoukot aikovat valittaa oikeuden päätöksestä vielä Yhdysvaltojen korkeimpaan oikeuteen, ilmoitti yksi Trumpin juristeista Jenna Ellis Twitterissä.

”Jatkamme korkeimpaan oikeuteen”, hän ilmoitti.

”Pennsylvanian aktivistinen oikeuskoneisto jatkaa massiivisen huijauksen peittelyä”, Ellis kirjoitti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat