Autoilija ajoi ihmisten päälle Saksassa: Viisi ihmistä kuoli, uhrien joukossa myös vauva - Ulkomaat | HS.fi

Autoilija ajoi ihmisten päälle Saksassa: Viisi ihmistä kuoli, uhrien joukossa myös vauva

Syyttäjäviranomaisten mukaan tekijä oli juovuksissa, eikä hänellä vaikuta olleen poliittista tai uskonnollista motiivia.

1.12.2020 15:42 | Päivitetty 2.12.2020 10:59

Berliini/Helsinki

Viisi ihmisiä on kuollut ja toistakymmentä ihmistä loukkaantunut autoilijan ajettua ihmisten päällä Saksan Trierissä.

Tapahtumapaikka oli kävelykatu kaupungin ydinkeskustassa. Uhrien joukossa oli myös vauva.

Poliisi kertoi asiasta Twitterissä, jossa se vahvisti myös ottaneensa yhden ihmisen kiinni ja varmistaneensa auton. Liikkumista kaupungin keskustassa pyydettiin välttämään onnettomuuden jälkeen.

Poliisi eristi onnettomuuspaikan Trierin jalankulkukeskustassa tiistaina­

Kiinniotettu on 51-vuotias saksalainen mies, joka oli uutistoimisto AFP:n mukaan autossa yksin. Syyttäjäviranomaisen mukaan ei ole merkkejä siitä, että iskulla olisi uskonnollista motiivia. Sen sijaan viranomaiset kertoivat auton kuljettajan olleen juovuksissa. Häntä ei ole aiemmin tuomittu rikoksista, uutistoimisto Reuters kertoo.

”Emme tiedä, miksi hän teki niin”, poliisin tiedottaja Karl-Peter Jochem sanoi tiedotustilaisuudessa iltapäivällä. Hänen mukaansa tutkimukset jatkuvat. Poliisi on pyytänyt silminnäkijöitä olemaan levittämättä videoita tapahtumasta sosiaalisessa mediassa.

Siviiliasuinen poliisi tarkkaili tilannetta kun autoiskun uhria siirrettiin ambulanssiin Trierin kävelykeskustassa tiistaina.­

Silminnäkijöiden mukaan kuljettaja pyrki tietoisesti ajamaan jalankulkijoiden päälle, SWR-radio kertoo. Saman vahvisti illalla myös Rheinland-Pfalzin osavaltion sisäministeri.

Saksan hallituksen tiedottaja Steffen Seibert sanoi Twitterissä, että kyseessä on kauhistuttava tapaus.

”Ajatukset ovat kuolonuhrien läheisten ja lukuisien loukkaantuneiden sekä niiden luona, jotka hoitavat uhreja parasta aikaa”, hän kirjoitti.

Runsaan 100 000 asukkaan historiallinen Trier sijaitsee Saksan länsiosien viinialueilla Mosel-joen laaksossa lähellä Luxemburgia. Se oli olemassa jo roomalaisvallan aikana.

Poliisi tutki onnettomuuspaikkaa vielä illan pimennyttyä.­

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat