Englannissa leviää uudenlainen koronaviruksen muoto - Ulkomaat | HS.fi

Englannissa leviää uudenlainen koronaviruksen muoto

Koronarokoteannosta valmistellaan annettavaksi Chalfont St. Peterissa, Lontoon länsipuolella.­

15.12.2020 2:00

Englannissa on havaittu yli tuhat koronaviruksen tartuntatapausta, joissa tartunnan aiheuttaja on uudenlainen koronaviruksen variantti, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja uutistoimisto Reuters. Asiasta ilmoitti maanantaina Britannian terveysministeri Matt Hancock.

Maailman terveysjärjestö WHO:ta on tiedotettu asiasta. Uudesta koronaviruksen muodosta tehdään parhaillaan tutkimuksia.

Mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että variantti aiheuttaisi nykyistä vakavampia covid-19-taudin oireita tai että se olisi immuuni koronavirusrokotteille.

Viime viikolla koronavirustartuntojen määrässä havaittiin jyrkkä nousu niin Lontoossa, Kentissä, Hertfordshiressä kuin osassa Essexiäkin.

”Ensimmäisen analyysin perusteella variantti vaikuttaisi leviävän muita nopeammin”, Hancock sanoi Reutersin mukaan.

Uusien koronaviruksen muotojen löytäminen ei ole tavatonta. Virukset muuttuvat perimältään jatkuvasti. Esimerkiksi koronaviruspandemian alkuvaiheessa Kiinassa ihmiset sairastuivat viruksiin, jotka olivat osin eri muotoa kuin silloin, kun pandemia siirtyi Eurooppaan.

Lue lisää: Koronavirus on saattanut muuttua tarttuvammaksi: Uusi virusmuoto G614 syrjäytti aiemman lähes kokonaan

Koronavirustilannetta seuraavan Johns Hopkinsin yliopiston mukaan Britanniassa oli todettu maanantaihin mennessä yli 1,8 miljoonaa koronavirustartuntaa. Covid-19-tautiin oli kuollut yli 64 000 ihmistä.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat