Norjan tuhoalueella uusi maanvyörymä tiistaina, kolme ihmistä yhä kateissa - Ulkomaat | HS.fi

Norjan tuhoalueella uusi maanvyörymä tiistaina, kolme ihmistä yhä kateissa

Pelastustyöt keskeytettiin tiistaina uuden vyöryn jälkeen.

Sunnuntaina 3. tammikuuta otettu ilmakuva maanvyörymäalueesta.­

4.1. 6:15 | Päivitetty 5.1. 15:58

Norjalaisessa Askin kylässä kylässä Gjerdrumin alueella on tapahtunut uusi maanvyörymä.

Kukaan ei loukkaantunut tiistaina ennen puoltapäivää sattuneessa maanvyöryssä, mutta pelastushenkilöstö joutui vaaratilanteeseen ja pakenemaan paikalta.

”Vyörymä ei sattunut kovin kaukaa miehistömme työskentelypaikasta”, kertoi pelastustöitä johtava Roy Alvikst Norjan yleisradiolle NRK:lle.

Pelastustyöt keskeytettiin tiistaina uuden vyöryn jälkeen.

Maanantaina tuhoalueelta löydettiin vielä elossa oleva koira sortuneesta rakennuksesta. Silti toiveet eloonjääneiden ihmisten löytämisestä ovat jo vähissä. Kadoksissa oli tiistaina yhä kolme henkilöä.

Maanantaina Norjan seismologinen instituutti ilmoitti, että Gjerdrumin keskiviikkoista maanvyörymää ei aiheuttanut maanjäristys.

Poliisi on kertonut julkisuuteen yhteensä viiden Norjan maanvyörymässä kuolleen henkilöllisyydet. NRK:n mukaan onnettomuusalueelta löydettyjen joukossa on muun muassa parivuotias lapsi ja hänen isänsä. Muut onnettomuudessa kuolleet, joiden henkilöllisyyksistä on kerrottu julkisuuteen, ovat olleet poliisin mukaan aikuisia.

Onnettomuusalueelta on löydetty yhteensä seitsemän kuollutta.

Askissa varhain keskiviikkona tapahtuneessa maanvyörymässä katosi kymmenen ihmistä: poliisin mukaan kahdeksan aikuista sekä 2- ja 13-vuotiaat lapset. Lisäksi vyörymässä loukkaantui kymmenen ihmistä.

Onnettomuudessa tuhoutui kymmeniä asuntoja, ja yli tuhat ihmistä jouduttiin evakuoimaan.

30 kilometrin päässä Oslosta oleva Ask sijaitsee alueella, jonka maaperässä on paljon juoksusavea. Pelastustoimiin on liittynyt Norjan vesi- ja energiavirasto NVE:n geoteknikon Toril Wiigin mukaan riskejä, sillä maanvyörymäalue on edelleen aktiivinen, kertoi Aftenposten-lehti sunnuntaina.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat