Viranomaiset löysivät Indonesian turma­koneen mustat laatikot ja ruumiin­osia vedestä – ilmakuvat näyttävät paikan, jonne kone toden­näköisesti putosi - Ulkomaat | HS.fi

Viranomaiset löysivät Indonesian turma­koneen mustat laatikot ja ruumiin­osia vedestä – ilmakuvat näyttävät paikan, jonne kone toden­näköisesti putosi

Koneen kyydissä oli 62 matkustajaa, joiden joukossa oli lapsia. Viranomaiset uskovat löytäneensä koneen putoamispaikan Jaavanmerellä.

9.1. 12:51 | Päivitetty 10.1. 11:35

Indonesiassa lauantaina lentotutkasta kadonnut Sriwijaya Airin matkustajalentokone syöksyi mereen pian nousunsa jälkeen, Indonesian kuljetusviranomaiset kertovat uutiskanava CNN:n mukaan.

Koneen kyydissä oli 62 matkustajaa. Kenraalimajuri Bambang Suryo Aji kertoo CNN:n mukaan, että koneen uskotaan pudonneen Jaavanmerelle Jakartasta luoteeseen kahden saaren väliin.

Sunnuntaina viranomaiset vahvistivat paikantaneensa lentokoneen kaksi mustaa laatikkoa, uutistoimisto AFP kertoo. Aiemmin he kertoivat havainneensa kahdesta eri lähteestä tulleita signaaleja, joiden lähteeksi epäiltiin mustia laatikoita.

Pelastustyöntekijät tutkivat sunnuntaina Jakartassa lentokoneen osia, joiden uskotaan olevan peräisin kadonneesta Shirwijaya Airin matkustajakoneesta.­

Indonesian asevoimien päällikkö Hadi Tjahjanto toivoo, että laatikot voidaan noutaa pian.

Lentokoneen osia on sukellettu 23 metrin syvyydestä putoamispaikan saarten lähettyviltä. Rojun joukossa oli muun muassa vääntynyt metallinpala, jossa on Sriwijaya Airin sinistä ja punaista väriä.

Lisäksi vesiltä on viranomaisten mukaan löydetty ruumiinosia, vaatteita ja matkustajien tavaroita. Poliisi on pyytänyt matkustajien omaisilta dna-näytteitä ruumiiden tunnistamiseksi.

Onnettomuuden syytä ei vielä tunneta. Tutkintaa on tehty useiden viranomaisten, poliisin, laivaston ja sukeltajien voimin.

Indonesialaisen halpalentoyhtiön Sriwijaya Airin lento SJ182 katosi lauantaina noin neljä minuuttia nousunsa jälkeen. Matkustajakone oli ollut matkalla Jakartasta Pontianakiin Borneolle.

BBC:n mukaan silminnäkijät kertovat nähneensä ja kuulleensa ainakin yhden pamauksen.

Matkustajakone on Boeing 737 -mallinen lentokone. Se on ollut lentokäytössä 26 vuoden ajan, ja lentoyhtiön mukaan se oli hyvässä kunnossa.

Koneessa on kerrottu olleen 50 matkustajaa ja 12 henkilökuntaan kuuluvaa. Matkustajista kymmenen on kerrottu olevan lapsia. Viranomaisten mukaan kaikki olivat indonesialaisia.

Kadonneiden matkustajien omaisia saapui Soekarno-Hattan lentoaseman kriisikeskukseen Jakartassa lauantaina.­

Yhteys koneeseen katosi Länsi-Kalimantanin maakunnan alueella. Indonesian liikenneministeriön tiedottajan mukaan edellisen kerran koneeseen saatiin yhteys lauantaina kello 14.40 paikallista aikaa.

Ennen katoamistaan lentokone menetti korkeuttaan nopeasti.

Lentoliikennettä seuraava Flightradar24 kertoi lauantaina Twitterissä, että lento SJ182 ”menetti korkeuttaan enemmän kuin 10 000 jalkaa [yli 3 000 metriä] alle minuutissa noin neljä minuuttia Jakartasta lähdön jälkeen”.

Flightradarin sivustolta näkyy, kuinka lennon seuranta on katkennut pian sen noustua Soekarno-Hattan lentoasemalta.

Lentokoneen reitti Flightradar-sivuston mukaan.­

Paikalliset viranomaiset kertoivat lauantaina Kompas TV -kanavalle paikallisten kalastajien löytäneen Jakartan pohjoispuolelta vedestä lentokoneen osilta vaikuttavia esineitä.

Kuva- ja videomateriaalia väitetyistä löydöistä on jaettu myös Twitterissä.

”Löysimme kaapeleita, farkkujen riekaleita ja metallinpalasia vedestä”, paikallinen turvallisuusviranomainen kertoi CNN Indonesialle.

Laivastoalukset etsivät kadonnutta lentokonetta Jakartassa sunnuntaina.­

Lentoyhtiö Sriwijaya Air kertoi tutkivansa yhteyden katoamista. Lentokonevalmistaja Boeing kertoi AFP:n mukaan olevansa tietoinen onnettomuusuutisista. Boeing sanoi olevansa yhteydessä lentoyhtiöön ja antavansa sille tukensa.

”Ajatuksemme ovat miehistön, matkustajien ja heidän perheidensä luona”, Boeing sanoi lausunnossaan.

Vuonna 2018 Indonesiassa tapahtui suuri lentokoneturma, kun Lion Airin lentokone syöksyi mereen vain 13 minuuttia nousunsa jälkeen. Onnettomuudessa kuoli 189 ihmistä.

Sriwijaya Airin Boeing 737-500 Jakartan lentoasemalla tammikuussa 2018.­

Lion Airin turmakone oli mallia Boeing 737 Max. Max on Boeingin 737-sarjan neljännen sukupolven konemalli. Lauantaina tutkasta kadonneen koneen on kerrottu olleen Boeing 737-500, joka kuuluu sarjan vanhempaan, toiseen sukupolveen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat