Koronavirus on tappanut Yhdysvalloissa jo lähes yhtä paljon kuin toinen maailmansota - Ulkomaat | HS.fi

Koronavirus on tappanut Yhdysvalloissa jo lähes yhtä paljon kuin toinen maailmansota

Tuleva presidentti Joe Biden saattaa vauhdittaa rokotteiden jakelua, joka on jäljessä suunnitellusta aikataulusta.

Hautajaisseremonia Glendalen kaupungissa Los Angelesin piirikunnassa Kaliforniassa toissa viikon tiistaina.­

11.1. 15:30

Yhdysvalloissa on kuollut koronaviruksen aiheuttamiin sairauksiin jo lähes yhtä paljon kuin ihmisiä kuin toisessa maailmansodassa.

Maanantaina Yhdysvalloissa oli kuollut koronaviruksen seurauksena virallisesti 374 341 ihmistä, ilmenee Johns Hopkinsin yliopiston ylläpitämästä tilastosta. Vertailun vuoksi: toinen maailmansota vaati Yhdysvalloilta noin 418 500 kuolonuhria.

Yhdysvallat on yksi koronaviruksen pahimmin koettelemista maista. Uuden vuoden kymmenen ensimmäisen päivän aikana Yhdysvalloissa on tilastoitu yli 20 000 covid-19-taudista johtuvaa kuolemaa, kertoo CNN.

Krematorion työntekijä Reggie Elliott kuljetti koronaviruksen tappaman ihmisen ruumista paareilla pakettiautooon Baltimoren kaupungissa Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa jouluaattona.­

Tammikuusta on tulossa koko pandemian synkin kuukausi kuolonuhrien suhteen, mikäli sama vauhti jatkuu. Toistaiseksi tilastokärjessä on joulukuu, jolloin koronaviruksen seurauksena kuoli ennätykselliset 77 431 ihmistä.

”Yhdysvalloissa kesti 90 päivää saavuttaa 2 miljoonan koronavirustartunnan rajapyykki viime vuonna. Mutta 2,2 miljoonaan yllettiin tänä vuonna kymmennessä päivässä. Ja uudet tartunnat, sairaalaluvut ja kuolemat jatkavat nousuaan”, CNN kirjoittaa.

Pandemian alusta lukien Yhdysvalloissa on todettu yli 22 miljoonaa koronavirustartuntaa.

Yhdysvaltain tartuntatautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen johtaja Robert Redfield sanoi viime viikolla, että keskiviikkoinen hyökkäys kongressirakennukseen Washingtonissa saattaa todennäköisesti johtaa koronaviruksen merkittävään leviämiseen ympäri maata.

Mielenosoittajien ja mellakoitsijoiden joukossa oli paljon maskittomia ihmisiä, eikä turvavälejä noudatettu.

”Sitten nämä ihmiset palaavat autoillaan ja junissa ja lentokoneissa koteihinsa eri puolille maata”, Redfield sanoi yhdysvaltalaismediassa.

Myös päättynyt juhla- ja lomakausi on paikoin kasvattanut tartuntatapausten määrää.

Yhdysvalloissa rokotusvauhti laahaa jäljessä suunnitellusta aikataulusta, mutta pian virkaansa astuva presidentti Joe Biden saattaa vauhdittaa rokotusten jakamista osavaltioihin, kertoo uutistoimisto Reuters.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat