Ilmastoaktivisti Greta Thunberg saa kuvansa postimerkkiin Ruotsissa - Ulkomaat | HS.fi

Ilmastoaktivisti Greta Thunberg saa kuvansa postimerkkiin Ruotsissa

Piirroskuvassa Thunberg seisoo kivisellä rannalla katsellen lintuparvea yllään keltainen sadetakki.

Greta Thunbergista tuli kansainvälisesti tunnettu vuonna 2018, kun hän ryhtyi koululakkoon kiinnittääkseen huomiota ilmastonmuutokseen.­

13.1. 21:33 | Päivitetty 13.1. 21:35

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg saa kuvansa postimerkkiin Ruotsissa.

Kuvittaja Henning Trollbäckin piirtämässä kuvassa Thunberg seisoo kivisellä rannalla katsellen lintuparvea. Piirroksessa Thunbergin yllä on hänelle tunnusomainen keltainen sadetakki.

Postimerkit tulevat Postnordin myyntiin torstaina, ja niitä on tarkoitus painaa miljoonia kappaleita.

”Toivomme, että suurena yrityksenä voimme valaista erittäin tärkeää ilmastonmuutos­kysymystä pienen postimerkin avulla”, yhtiön postimerkki­osaston johtaja Kristina Olofsdotter sanoo.

Ruotsin postimerkeissä on aiemminkin ollut maailmalla tunnettujen ruotsalaisten kuvia. Oman postimerkkinsä ovat saaneet muun muassa jalkapalloilija Zlatan Ibrahimović, elokuvanäyttelijä Greta Garbo , kirjailija Astrid Lindgren ja musiikkituottaja Avicii.

Tammikuussa 18 vuotta täyttänyt Greta Thunberg nousi kansainväliseen maineeseen vuonna 2018, kun hän ryhtyi koululakkoon kiinnittääkseen huomiota ilmastonmuutokseen.

Thunberg aloitti protestoinnin yksin Ruotsin valtiopäivätalon edessä, mutta tulevien kuukausien aikana riveihin liittyi yli kaksi miljoonaa koululaista 135 maasta.

Thunbergin kuvan kanssa samassa postimerkkimallistossa julkaistaan muitakin ympäristöteemaan liittyviä merkkejä, muun muassa kuvia ruotsalaisista vuoristomaisemista, järvistä ja metsistä.

Postimerkin kuvan on piirtänyt kuvittaja Henning Trollbäck.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat