Miljoona hindua kokoontui jokirantaan Intiassa huolimatta pandemiasta: ”Meillä on parempi vastustuskyky” - Ulkomaat | HS.fi

Miljoona hindua kokoontui jokirantaan Intiassa huolimatta pandemiasta: ”Meillä on parempi vastustuskyky”

Haridwarin kaupunkiin Pohjois-Intiassa odotetaan tammi–helmikuun aikana kymmeniä miljoonia pyhiinvaeltajia.

Hindut kylpivät Gangesjoessa Haridwarin kaupungissa Pohjois-Intiassa torstaina.­

14.1. 14:14

Intiassa on alkanut koronaviruksesta huolimatta hindujen suurin pyhiinvaellus, jossa sadattuhannet ihmiset kokoontuvat kylpemään Gangesjoessa.

Hindujen kumbh mela -juhla järjestetään tänä vuonna Haridwarin kaupungissa Uttarakhandin osavaltiossa Pohjois-Intiassa, jonne odotettiin jopa miljoonaa ihmistä ensimmäisenä juhlapäivänä torstaina, kertoo uutistoimisto AFP.

Hindut uskovat, että kastautuminen pyhiin vesiin oikeaan aikaan puhdistaa ihmisen synneistä.

Koronaviruspandemia varjostaa kokoontumista, sillä Intiassa on vahvistettu maailman maista toiseksi eniten koronavirustartuntoja – Johns Hopkinsin yliopiston mukaan yli 10,5 miljoonaa. Koronaviruksen aiheuttamia kuolemia on Intiassa tilastoitu yli 151 000.

Varhain torstaiaamuna Gangesissa kylpi ihmisiä taaperoista vanhuksiin, mutta he eivät AFP:n mukaan käyttäneet kasvomaskeja tai pitäneet turvavälejä.

Mies suoritti rituaalia Gangesjoessa Haridwarin kaupungissa Intiassa torstaina aamulla.­

Hindupyhiinvaeltajat valmistautuvat kastautumaan Gangesjokeen torstaina aamulla.­

Poliisi Senthil Avoodai K. Raj sanoi, että pyhiinvaeltajien joukkoon on jalkautunut tuhansia viranomaisia, jotka ovat yrittäneet muistuttaa kasvomaskien käytöstä. Ilman maskia liikkuville olisi poliisin mukaan luvassa sakkoa, koska se on vastoin koronavirussäädöksiä.

”Pandemia hieman huolestuttaa, mutta olemme huomioineet sen varotoimenpitein, tapahtuman järjestäjiin kuuluva Siddharth Chakrapani sanoi AFP:lle. Hän lisäsi uskovansa, että anteeksiannon ja pelastuksen jumala Ganga pitää huolta turvallisuudesta.

Edellinen kumbh mela järjestettiin toissa vuonna Allahabadin kaupungissa Uttar Pradeshin osavaltiossa, jossa vieraili noin 55 miljoonaa ihmistä lähes kahdeksan viikon aikana.

AFP:n haastattelemien pyhiinvaeltajien mukaan pandemian ei anneta häiritä tärkeää perinnettä Haridwarissa, jossa kumbh melaa vietettiin viimeksi vuonna 2016.

”Intia ei ole samanlainen kuin Eurooppa. Meillä on parempi vastustuskyky”, Sanjay Sharma sanoi. ”Mitä järkeä on elää pelossa?” hän lisäsi.

Intiassa vietetään parhaillaan tai lähiaikoina myös muita valtavien kansanjoukkojen juhlia. Esimerkiksi Kolkatan lähellä järjestetään Gangasagar-pyhiinvaellus, jonka arvioidaan houkuttelevan paikalle noin 15 000 ihmistä.

Intian eteläkärjessä Tamil Nadun osavaltiossa Madurain kaupunki isännöi Jallikattu-nimistä härkätaistelufestivaalia, jossa juhlijat yrittävät taltuttaa ihmisjoukossa vapaina kulkevia härkiä sarvista.

Koronavirustartuntojen määrä on laskenut Intiassa viime viikkoina, mutta asiantuntijat ovat varoittaneet mahdollisesta uudesta aallosta, kertoo AFP.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat