Valkoisen talon ja kongressin viereinen puisto suljetaan kokonaan Bidenin virkaan­astujaisten ajaksi - Ulkomaat | HS.fi

Valkoisen talon ja kongressin viereinen puisto suljetaan kokonaan Bidenin virkaan­astujaisten ajaksi

Tavallisesti tuhannet ihmiset kerääntyvät National Mall -puistoon, kun Yhdysvaltain presidentti astuu virkaansa. Tänä vuonna yleisön pääsyä paikalle on rajoitettu yleisen turvallisuuden ja koronaviruksen vuoksi.

Yhdysvaltain kongressitalo Washingtonissa kuvattuna National Mall -puistosta, jossa valmistellaan Joe Bidenin virkaanastujaisia.­

14.1. 18:35

Valkoisen talon ja Yhdysvaltain kongressitalon liepeillä sijaitseva puistoalue, National Mall, suljetaan kokonaan ensi viikon keskiviikkona Joe Bidenin virkaanastujaisten ajaksi.

Asiasta uutisoivat The Washington Post ja NBC News kahden asiaa tuntevan lähteen perusteella. The Washington Postin mukaan puistoon pääsevät ainoastaan median edustajat ja turvahenkilöstö.

Tavallisesti tuhannet ihmiset kerääntyvät puistoon, kun Yhdysvaltain presidentti astuu virkaansa. Tänä vuonna virkaanastujaisten yleisömäärää on pyritty karsimaan sekä koronaviruksen että yleisen turvallisuuden vuoksi.

National Mallin sulku on jatkoa useille turvallisuustoimille, joita viranomaiset ja yksityiset yritykset ovat tehneet virkaanastujaisten ajaksi.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI on varoittanut viranomaisia siitä, että virkaanastujaisia ympäröiville päiville on suunniteltu aseellisia protesteja.

Paikalliset viranomaiset ovat myös vedonneet ihmisiin, jotta nämä eivät matkustaisi pääkaupunkiin vaan osallistuisivat virkaanastujaisiin virtuaalisesti.

Washingtoniin odotetaan tuhansia poliiseja ja jopa 20 000:a kansalliskaartin sotilasta turvaamaan Bidenin virkaanastujaisia.

Lisäksi metroliikenne on keskeytetty virkaanastujaispäivänä 13 asemalla, jotka sijaitsevat lähellä Capitol-kukkulaa ja National Mallia.

Keskiviikkona asunnonvuokrauspalvelu Airbnb ilmoitti peruvansa kaikki Yhdysvaltain Washingtoniin tehdyt varaukset virkaanastujaisten viikolla.

Loppiaisena Washingtonin Capitol-kukkulalla puhkesi väkivaltaisia protesteja, joissa vastustettiin presidentinvaalien tuloksen virallistamista kongressissa.

Lopulta osa mellakoitsijoista tunkeutui kongressitaloon. Mellakoissa kuoli viisi ihmistä.

Valtauksen seurauksena presidentti Donald Trumpia sai virkasyytteen kiihottamisesta kapinaan. Ennen hyökkäystä kongressitaloon Trump piti kannattajilleen puheen, jossa hänen on tulkittu yllyttäneen kannattajiaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat