Unkari teurastaa yli 100 000 kanaa lintu­influenssa­epidemian vuoksi - Ulkomaat | HS.fi

Unkari teurastaa yli 100 000 kanaa lintu­influenssa­epidemian vuoksi

Teurastusmääräys koskee yhtä munakanalaa Unkarin keskiosassa. Kanalan ympärille on asetettu säteeltään 10 kilometrin laajuinen tarkkailuvyöhyke.

14.1. 18:48

Unkarin ruokaturvallisuudesta vastaava viranomainen määräsi torstaina teurastettavaksi 101 000 kanaa lintuinfluenssan takia. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Teurastusmääräys koskee yhtä munintakanalaa Unkarin keskiosassa. Kanalan ympärille on asetettu säteeltään 10 kilometrin laajuinen tarkkailuvyöhyke. Viranomaisten mukaan kanalan kansainvälisiä kumppaneita on tiedotettu asiasta.

Viranomaiset kertovat tiedotteessaan, että lintuinfluenssaa alettiin epäillä vähentyneen munatuotannon ja pehmeäkuoristen munien määrän merkittävän lisääntymisen vuoksi. Lintuinfluenssa vahvistui myöhemmin laboratoriotesteissä.

Eri puolilla Eurooppaa on viime viikkoina todettu lintuinfluenssa­epidemioita. Niitä on havaittu muun muassa Saksassa, Ranskassa ja Liettuassa. Taudin levittäjiksi epäillään villejä lintuja.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan lintujen influenssavirukset tarttuvat ihmiseen ja ihmisestä toiseen yleensä heikosti.

Ihminen voi kuitenkin saada tartunnan infektoituneesta linnusta tai linnun ulosteella saastuneesta materiaalista tai ympäristöstä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat