Indonesiassa voimakkaita maanjäristyksiä: sairaala ja hotelli luhistuivat, yhteensä yli 30 kuollutta - Ulkomaat | HS.fi

Indonesiassa voimakkaita maanjäristyksiä: sairaala ja hotelli luhistuivat, yhteensä yli 30 kuollutta

Varhain perjantaina iskenyt voimakkain maanjäristys oli 6,2 magnitudia.

Tuhoutuneen sairaalan raunioista etsittiin alle jääneitä Mamujun kaupungissa Indonesiassa voimakkaan maanjäristyksen jälkeen.­

15.1. 5:25 | Päivitetty 15.1. 7:50

Indonesiassa voimakas maanjäristys on johtanut useiden rakennusten luhistumisiin Sulawesin saarella. Sortuneiden rakennusten joukossa on sairaala ja hotelli.

Yhteensä ainakin 26 ihmistä on kuollut ja yli 600 loukkaantunut järistyksissä Mamujun kaupungissa vuorokauden aikana. Lisäksi tuhansia ihmisiä on kadoksissa. Koko maassa järistyksiin on kuollut ainakin 34 ihmistä.

Varhain perjantaina iskeneen maanjäristyksen voimakkuus oli 6,2 magnitudia. Muutamaa tuntia aiemmin samalle alueelle iski lisäksi 5,9 magnitudin maanjäristys, jossa useita taloja tuhoutui.

Sortuneessa sairaalassa oli yli tusina potilasta ja henkilökunnan jäsentä, joiden arvellaan olevan loukussa raunioissa. Hotellin kerrotaan sortuneen vain osittain.

Indonesian meterologian ja geofysiikan virasto varoittaa, että järistyksestä voi seurata voimakkaita jälkijäristyksiä. Virasto varoitti lisäksi tsunamin mahdollisuudesta, mikäli voimakkaat järistykset jatkuvat.

Viraston johtajan Dwikorita Karnawatin mukaan kahden suuren järistyksen jälkeen alueella oli havaittu ainakin 26 jälkijäristystä.

Sulawesin saarella koettiin vuonna 2018 tuhoisa maanjäristys, jossa kuoli tuhansia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat